10 Haziran 1999 21:00

Mandacı Himayeci Pazarlama

Seçimler öncesinde, özelleştirmeye 'mesafeli' duran, ulusal ekonomiden yana olduğunu savunanMHP, ülke kaynaklarının yabancı sermaye tarafından...

Paylaş
Mandacı Himayeci Pazarlama
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), genel seçimler öncesinde sıkça tekrarladığıbağımsızlık, ulusal ekonomi gibi söylemleri bir yana bırakarak, özelleştirme ve ulusal kaynaklarınyabancılara satılması konusunda en hızlı parti oldu.
MHP, yabancı sermayenin Türkiye'ye getirilmesi, Vergi Kanunu'nda birçok maddenindeğiştirilmesi ve lojmanların satılmasını sağlayacak düzenlemeleri içeren tasarı ve önerileri TBMMgündemine getirmeye hazırlanıyor. MHP'nin 18 Nisan seçimlerinden sonra kurduğu TahkimKomisyonu, çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı.
ANKA'ya açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Araştırma-Geliştirme (AR-GE)Bölüm Başkanı Eyüp Aktepe, yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi için tahkim yasasınınçıkarılmasının zorunlu olduğunu söyledi. Aktepe, Türkiye'nin günümüz koşullarında yabancısermaye açısından sıkıntı çektiğini belirterek, "Türkiye'yi zarara sokmadan tahkim yasasınınhayata geçirilmesi gerekir" dedi.
Vergi Kanunu'na inceleme
MHP, Vergi Kanunu'nun daha anlaşılır bir hale getirilmesi başta olmak üzere 20 maddenindeğiştirilmesi gerektiğini düşünüyor. "Peşin Vergi, vergi dairelerinin yapısal sorunları,vergi gelirlerinin denetlenmesi, personel eğitimi, vergi dairelerinde çalışan memurların geçimstandardı, Hazine avukatlarının vergi dairelerinde istihdam edilmesi" gerektiğini belirten MHP, bukonuları öneri haline getirerek Meclis'e sunacak.
Lojmanlar tasfiye edilecek
Lojmanların da devlete yük olduğu görüşünü savunan MHP, lojmanların satılmasını istiyor.Türkiye'de işlevi olan bütün lojmanları inceleyen MHP, lojmanlarda oturan iştirakçilerinücretlerinde artış yapılarak başka bir yapılanmaya gidilmesi için çalışacağını öne sürüyor.
ÖNCEKİ HABER

Ali Sami Yen'de Metallica konseri

SONRAKİ HABER

Telefon dinleme insan haklarına uydurulacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...