09 Haziran 1999 21:00

İşte ABD demokrasisi!

Öcalan hakkında verilecek karar konusunda tavrı merak edilen ABD'nin Ankara Büyükelçisi Mark Parris, idam istemini değerlendirirken, "Bizde de idam cezası var" dedi.

Paylaş
İşte ABD demokrasisi!
PKK lideri Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinde başrol oynayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Mark Parris, İmralı'daki davada savcının Öcalan'ın idamını istemesini değerlendirirken, "Bizde de idam var" dedi.
ABD Ankara Büyükelçisi Mark Parris, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'u Meclis'te ziyaretinden sonra gazetecilerin Abdullah Öcalan davası ile ilgili sorularını, "Devam eden adli bir konuda değerlendirme yapmam uygun düşmez. Dava sonuçlanmadan açıklama yapmam erken olur" diyerek yanıtlamaktan kaçındı. Mark Parris, bazı Avrupa ülkelerinin Abdullah Öcalan'a idam cezası uygulanmamasına ilişkin talepleri olduğu anımsatılınca, "ABD'nin idam cezasının uygulanmasına dönük pozisyonu bu ülkelerden farklıdır. Çünkü bizim ülkemizde idam cezası vardır. ABD prensip olarak bu konuda diğer ülkelerden farklı bir konumdadır" dedi.
Irak'ı karıştıracak adam geliyor
Bu arada, Saddam yönetimini devirmek amacıyla Irak muhalefetini örgütlemekle görevlendiren ABD Büyükelçiliği eski Müsteşarı Frank Ricciardone, özel bir ziyaret için pazar günü Ankara'ya gelecek. Ricciardone'nin gelecek hafta Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme yapacağı bildirildi. ANKA'nın edindiği bilgiye göre, ABD Büyükelçiliği Müsteşarı iken şubat ayında ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright tarafından "Irak'taki geçiş için özel temsilci" olarak görevlendiren Ricciardone, okul sorunu nedeniyle Ankara'da kalan ailesini almak üzere pazar günü Ankara'ya gelecek. Frank Ricciardone, ziyareti özel olmakla birlikte, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile bir görüşme yapacak. Ziyaret sırasında Ricciardione'nin, Irak muhalefetini örgütleme çabalarına büyük hız veren Clinton yönetimiyle Irak mühalefet temsilcileri arasında geçen ay Washington'da yapılan toplantı ve bu konudaki çalışmalara ilişkin bilgi vermesi bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

5 banka toplam mevduatın yüzde 50'sini kontrol ediyor

SONRAKİ HABER

Ecevit, Bilican'ın istifasını istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...