07 Haziran 1999 21:00

İnsancıl'ın haziran sayısı çıktı

Aylık Kültür ve Sanat Dergisi İnsancıl'ın haziran sayısı çıktı. Bu sayının kapak konusu, geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan sosyalizmin yılmaz savunucusu Zihni Anadol.

Paylaş
İnsancıl'ın haziran sayısı çıktı
Aylık Kültür ve Sanat Dergisi İnsancıl'ın haziran sayısı çıktı. Geçtiğimiz ay aramızdan ayrılan Sosyalizmin yılmaz savunucusu Zihni Anadol'un kapak olarak seçildiği bu sayıda; bir çok değişik konu ele alınıyor.
Dergi; Cengiz Gündoğdu'nun "İnsancıl Okuru Özne Olmak Zorundadır" başlıklı yazısıyla başlıyor. Gündoğdu, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci tarif ettiği yazısında, derginin okurlarını dik durmaya ve özne olmaya çağırıyor.
Afşar Timuçin ise; "Şiirde İmge Konusunda Kendimle Konuşma" başlıklı yazısında, kendisiyle yaptığı bir konuşmada 'şiirde simgeciliği' irdeliyor. Danimarkalı şair Erik Stınu da "Savaş Kimin İçin" başlığını koyduğu yazısıyla, Balkanlar'da devam eden savaşa değiniyor.
Dergide yer alan diğer yazılardan bazıları ise şöyle: Berrin Taş "Bir Şarkı... Bir Şarkı Daha, Güneş Doğacak Birazdan", Ali Fil "Dilin Bozulmasının Anlamı", Mehmet Esatoğlu "Yolculuğun Öyküsü", İsmet Alıcı "Şu Günlerde Yeniden Dostoyevski", Zühtü Bayar "Mavi Sakal Metinleri, Yaşşa Be!", Sever Acim "Dağınık Bir Yazı", Haldun Şen "Yanıt", Ekrem Ataer "Kirliliğin İçinde Bile", Aslı Kayhan "Ortaçağ Müziğinin Günümzdeki Temelleri", Ruşen Hakkı "Günler, Kitaplar, Dergiler"...
ÖNCEKİ HABER

MTV Sinema Ödülleri verildi

SONRAKİ HABER

'Savaş hukuku çiğnedi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa