04 Haziran 1999 21:00

Petlas'ta işçiler yemekten zehirlendi

Lastik fabrikası Petlas'ta özel Seza Yemek Şirketi tarafından hazırlanan yemekleri yiyen çok sayıda işçi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Paylaş
Petlas'ta işçiler yemekten zehirlendi
Lastik fabrikası Petlas'ta özel Seza Yemek Şirketi tarafından hazırlanan yemekleri yiyen çok sayıda işçi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan işçilerin bir kısmı ayakta tedavi edilirken, durumu ağır olan Mustafa Tuğrul, Bayram Karahan, Taşkın Gökdemir, Rüştü Göçmen, Durmuş Gündüz, Mustafa Gürsoy, Şerafettin Kızılok, Halil Kaya, Metin Yazar, Musa Yavuz, İsmail Serbesoğlu ve Mehmet Yılmaz kontrol altında tutuluyor.
'Yeterince denetlenmiyor'
Yemek şirketinin yeterince denetlenmediğini söyleyen işçiler, "İşçi sağlığıyla bu denli dalga geçilmez, bu kadar ihmalkârlık olamaz diyerek" olaya tepkilerini dile getirdiler. İşçiler yemek şirketinin zama zaman sendika tarafından denetlendiğini belirterek, "İşçi sağlığı ve güvenliği açısından gerekli hijyenik koşullarla ilgili eksiklikler şirketin aşırı kâr hırsı nedeniyle giderilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yakınlığı ile bilinen şirket politik dayanaklarla umursamaz davranmaktadır" diyorlar. Garnizon Komutanlığı'nın duruma el koyduğu Kayseri'ye tahlile gönderilen örnekler incelendikten sonra zehirlenmenin nedeninin açığa çıkacağını bildiren işçiler, bu tehlikeli ihmali kınıyorlar.
ÖNCEKİ HABER

Kardemir'de uzlaşma sağlandı

SONRAKİ HABER

Rize'ye ölüm fermanı hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...