04 Haziran 1999 21:00

12 Eylül yasaları TİS hakkımızı kısıtlıyor

Harb-İş Eskişehir Şubesi Başkanı Ali Kaya, antidemokratik yasaları ve işverenin dayatmalarını protesto ettiğini belirterek, sözleşmeye imza koymadı.

Paylaş
'12 Eylül yasaları TİS hakkımızı kısıtlıyor'
Ali Baş
Askeri işyerlerinde çalışan işçilerin üye olduğu Harb-İş Sendikası ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sona erdi.
Toplusözleşme sonunda askeri işyerlerinde çalışan işçilere yüzde 30 artı 15 milyon lira zam verildi. Eskişehir Şube Başkanı Ali Kaya, Harb-İş Genel Merkezi tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesine, işveren sendikalarını ve antidemokratik tüm yasaları protesto ederek imza koymadıklarını söyledi.
Harb-İş Eskişehir Şube Başkanı Ali Kaya, işveren sendikası TÜHİS'in arabuluculuk süresinin son günü olan 1 Haziran 1999 tarihinde, antidemokratik yasalara sığınarak toplusözleşmeyi Yüksek Hakem Kurulu'na götürecek olması nedeniyle görüşmelerin tamamlandığını söyledi. Kaya, yaptığı açıklamada "Kazanılmış haklarımızın geriye götürülmesi, işyerlerimizde taşeronlaştırma uygulamaları, sendikasızlaştırma isteklerine karşı yapmış olduğumuz yasal mücadele sonunda büyük tehlike olarak gördüğümüz, TİS'in Yüksek Hakem Kurulu'na götürülmeden imza altına almak zorunda bırakıldık" dedi.
Ortak mücadele verilmeli
"Ülkemizde özellikle 12 Eylül sonrası sendikalara dayatılan antidemokratik yasalarla özgür toplu iş sözleşmesi hakkımız kısıtlanmıştır. Bu antidemokratik yasalardan güç alan işveren sendikaları, özellikle Milli Savunma Bakanlığı'nda örgütlü olan sendikamızın tüm iyi niyetli çabalarına rağmen, haklı istemlerimize karşı dirençlerini artırmaktadır" diyen Kaya, antidemokratik iş yasalarının değiştirilmesi için başta Türk-İş olmak üzere tüm sendikaların ortak mücadele vermesi gerektiğini söyledi.
"Yoksa her iki yılda bir işverenlerin dayatmalarıyla karşı karşıya kalınacaktır" diyen Ali Kaya, sendikaları tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesine de, antidemokratik yasaları ve işverenlerin dayatmalarını protesto etmek için imza koymadıklarını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Başbakanlık'ta İBDA/C alarmı

SONRAKİ HABER

Kardemir'de uzlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...