03 Haziran 1999 21:00

Yargı-Sen baskıları kınadı

Tüm Yargı-Sen Ankara Şubesi, Ankara Adliyesi çalışanlarının angarya işlerdeçalıştırılmasını ve uygulanan baskıları, düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.

Paylaş
Yargı-Sen baskıları kınadı
Tüm Yargı-Sen Ankara Şubesi, Ankara Adliyesi çalışanlarının angarya işlerdeçalıştırılmasını ve uygulanan baskıları, düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti.
Basın açıklamasında bir konuşma yapan Tüm Yargı-Sen Genel Başkanı Tekin Yıldız, çalışanlarüzerindeki baskıların tüm idareciler tarafından uygulandığını belirterek, baskıların çalışma barışınıortadan kaldırdığını söyledi. Yargıda antidemokratik uygulamalar sürerken yargı bağımsızlığındansöz edilemeyeceğini vurgulayan Yıldız, işyerlerinde yaşanan sorunların çözümü konusunda Yargı-Sen'in görüş ve uygulamalarının dikate alınmasını istedi.
Tüm Yargı-Sen Ankara Şube Başkanı Nejdet Bekçi ise, Ankara Adliyesi'nde uygulamaya konulandijital kart uygulaması ile mesai saatlerine uyup uyulmadığının denetlendiğini ve adliyenin temizliğikonusunda hiçbir iyileştirme çalışması yapılmazken, milyarlarca liranın dijital kart sistemineharcanmasını anlayamadıklarını belirtti.
Yemeklerin kalitesiz ve yetersiz olmasının da başlı başına bir sorun olduğunu vurgulayan Bekçi,sorunların çözümü konusunda somut adımlar atılmasını istedi. Ankara Adliyesi'nde çalışan bazıdoktorların meslek ahlakına uygun tavır ve davranışlar sergilememesini eleştiren Bekçi, çalışanlarınangarya işlerde çalıştırılmasını kınadı.
Geçtiğimiz yıl da Ankara Adliyesi'nde çalışan Feyzullah Genç'in angarya işte çalışırken hayatınıkaybettiğini hatırlatan Bekçi, yapmış oldukları suç duyurusuna savcılık ve bakanlık tarafındanhassasiyet gösterilmediğini belirterek, davanın takipçisi olacaklarını ifade etti. Danıştay'da da kreşsorununun çözülmediğini bildiren Bekçi, çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve fiili hizmettazminatının bir an önce uygulamaya konulmasını istedi.
"Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Yargıda angaryaya son" sloganlarınınatıldığı eylem, Feyzullah Genç anısına yapılan saygı duruşuyla sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

Haber emekçileri: Peşkeşe izin vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

'Anne, savaş niye oldu?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...