03 Haziran 1999 21:00

Ören'de "barış için bir damla"

Geçen yıl siyanürcü şirket Eurogold'a karşı Bergama köylüsünün mücadelesini destek için Bergama'da buluşan dünya gençleri, bu yıl Ören'de olacaklar.

Paylaş
Ören'de "barış için bir damla"
Dünya Gençleri Ören Buluşması '99 İstanbul Organizasyonu Basın Komitesi adına yazılı açıklama yapan Alçay Sevinç, geçen yıl Bergama'da gerçekleştirilen gençlik buluşmasının, Latin Amerika'dan, Ortadoğu'dan, Balkanlar'dan, Asya ve Avrupa'dan gençleri, aydınları ve sendikacıları bir araya getirdiğini belirtti.
Eurogold'a karşı mücadele eden Bergama köylüsünün büyüttüğü direniş ruhunun bu etkinlikle güçlü bir ses haline geldiğini ifade eden Sevinç, bu yıl da dünya kültürünün beşiği olan Ege'nin yeni bir çağrıyla kıyılarını dünya gençlerine açtığını kaydetti. Gençlerin sonsuz barış özlemini dile getirmek için Ören'de buluşacağını vurgulayan Sevinç, gençlerin burada Balkanlar'da ve Ortadoğu'da süren savaşa karşı "barış için Ege'de bir damla" olacaklarını bildirdi. Gençlerin Ören'de yeteneklerini ve sanatsal uğraşılarını sergileme olanağını bulabileceklerini de belirten Sevinç, çevre ilçelere yapılacak gezilerle etkinliklerini bu ilçe halkıyla paylaşabileceklerini de kaydetti. Sevinç, açıklamada son olarak, "Dünya Barışı İçin Ege'de Bir Damla" adlı ve 13-23 Ağustos tarihlerinde Ören'de gerçekleştirilecek olan dostluk ve dayanışma zincirine verilecek olan destekle, barış için yapılan bu organizasyonun daha etkili olacağına dikkat çekti.
ÖNCEKİ HABER

Devlet onay arıyor

SONRAKİ HABER

'İdam cezalarını uygulamayın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...