02 Haziran 1999 21:00

KESK Genel Sekreteri sürgün edildi

KESK Genel Sekreteri Sevil Erol, çalışmakta olduğu Siyami Ersek Hastanesi'ndenHeybeliada Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sürgün edildi.

Paylaş
KESK Genel Sekreteri sürgün edildi
KESK Genel Sekreteri Sevil Erol, çalışmakta olduğu Siyami Ersek Hastanesi'ndenHeybeliada Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne sürgün edildi. KESK Genel Başkanı Siyami Erdemtarafından yapılan açıklamada, sürgün işleminin Sağlık İl Müdürlüğü'nde personel şube müdürü olanAhmet Çelik eliyle yapıldığı belirtilirken, Erol'un 1996 yılında da aynı hastaneden Silivri DevletHastanesi'ne sürüldüğü, ancak sendikalardan gelen yoğun baskı sonucu sürgün kararının gerialındığı hatırlatıldı.
Sevil Erol'un fiziki koşulları itibariyle işe gidiş gelişinin oldukça güç olduğu, bu nedenle sendikalçalışmaları yapmaya ortam sağlamayan bir yere sürgün edildiğini belirten Siyami Erdem, "500 binkamu emekçisinin üyesi olduğu konfederasyonumuz genel sekreterinin sürgünü, açık olaraksendikal çalışmalarımızı engellemeye yöneliktir" dedi.
Keyfi ve hukukdışı
İdarecilerin keyfi ve hukukdışı uygulamalarının sürdüğüne dikkat çeken Erdem, "Nitekim keyfilik,sürgün işleminin tebliğ edilmesinden hemen sonra İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilmeyenrandevuda bir kez daha görülmüştür. Konfederasyonumuz, sorunları öncelikle diyalog yoluyla çözmeanlayışının bir parçası olarak, sürgün işlemini İstanbul İl Sağlık Müdürü ile görüşme çabası içerisindeolmuştur. Ancak ısrarlı talebimize rağmen İl Sağlık Müdürü görüşmeden kaçmıştır" diyerek, bundansonraki süreçte hukuksal mücadelelerinin yanı sıra demokratik tepkilerini de dile getireceklerinisöyledi. "Bilinmelidir ki, tüm bu baskı ve saldırılar, haklı ve meşru temelde yürüttüğümüz sendikalhaklar ve demokrasi mücadelemizi engelleyememiştir" diyen Erdem, Sevil Erol ile ilgili sürgünişleminin derhal durdurulmasını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Packard'da işten atmalar devam ediyor

SONRAKİ HABER

Askeri işyerlerinde anlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa