02 Haziran 1999 21:00

Anayasa'yı tahkim için değiştirecekler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, "Enerji sektöründe, yabancısermayenin Türkiye'ye girişinin önündeki Anayasal engellerin kısa sürede kaldırmak için...

Paylaş
Anayasa'yı tahkim için değiştirecekler
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, "Enerji sektöründe, yabancısermayenin Türkiye'ye girişinin önündeki Anayasal engellerin kısa sürede kaldırmak için koalisyonortakları fikir birliği içinde" dedi. Ersümer, tahkim konusunda koalisyonun tam bir birlik içindeolduğunu belirterek, Anayasa'yı bunun için değiştireceklerini vurguladı.
Antalya'nan Çamyuva tatil beldesinde dinlenmekte olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'iziyaret amacıyla Antalya'ya gelen Ersümer, havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ersümer,"Barajlar, enerji santralleri, doğalgaz çevrim santrallerinin ihalelerini yaptık. Diğer yandan, ABD,Kanada ve Fransa ile Türkiye'nin hidrolik kaynaklarının devreye alınmasına yönelik anlaşmalaryaptık. Hazırlıklarımız sürüyor. Önümüzdeki 100 gün içinde, sözleşmesini imzaladıklarımızın kredigörüşmelerini bitirebilmek, görüşmelerini bitirdiklerimizin temelini atabilmek, devreye alınacaklarıdevreye almak amacıyla çalışmaları sürdürüyoruz" diye konuştu.
Özelleştirmesi yapılan ihalelerden 14'ünün Danıştay'dan geçtiğini hatırlatan Bakan Ersümer,Danıştay'dan geçen dağıtım şirketleriyle ilgili devir teslim işlemlerine önümüzdeki pazartesigününden itibaren başlanacağını bildirdi.Özel sektöre devrine karar verilen santranlerin, devrine başlayacaklarını da belirten Ersümer, buözelleştirmelerden enerji sektörüne yaklaşık bir milyar 200 milyon dolar kaynak sağlandığınıifade etti.
Ersümer, "Önümüzde bizi engelleyen bir husus var. Kredili projelerde yacancı sermayenin Türkiye'yegisişinin önünde tahkim engeli var. Bununla ilgili Anayasal ve yasal değişikliklerin yapılmasıkonusunda koalisyon ortakları olarak fikir birliği içindeyiz. 57. hükümetin, TBMM'ye sevkedeceği ilkAnayasa değişiklikleri arasında tahkim konusuyla ilgili değişiklikler de olacak. Böylece yabancısermayenin Türkiye'ye akışı sağlanmış olacak."
ÖNCEKİ HABER

'Taleplerimiz hükümet programına konulsun'

SONRAKİ HABER

Davada sona doğru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...