31 Mayıs 1999 21:00

Emek Yazıişleri Müdürü'ne 6 ay hapis

Emek gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ahmet Ergin 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, kapalı olan Emek gazetesine de bir ay kapatma cezası verildi.

Paylaş
Ahmet Ergin'e 6 ay hapis
Emek gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ahmet Ergin 6 ay hapis cezasına çarptırılırken, kapalı olan Emek gazetesine de bir ay kapatma cezası verildi.
Günlük Emek gazetesinin 5 Aralık 1997 tarihli sayısının 5. sayfasındaki, "Devletin Kürt sorununu çözüm yöntemi belli oldu" başlıklı "Güncel" köşesi, 7. sayfadaki "Kürtlere müzik dinlemek de yasak" başlıklı haber ve 11. sayfadaki okur mektubu gerekçe gösterilerek açılan davanın karar duruşması dün görüldü.
3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 ve ve 8'inci maddesi ile Türk Ceza Kanunu'nun 312/2-3 maddelerine dayanılarak Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ahmet Ergin, İmtiyaz Sahibi Halit Keskin ve Güncel köşesi yazarı Kamil Tekin Sürek'in yargılandığı İstanbul 4 No'lu DGM'deki duruşmaya, sanıklar katılmazken, gazete avukatı Semih Mutlu, iki sayfalık yazılı savunmasını sundu. Yazılarda suç unsuru bulunmadığını belirten Av. Mutlu, müvekkillerinin beraatine karar verilmesini istedi. Kamil Tekin Sürek hakkındaki kamu davasının, 6 aylık zaman aşımı geçtikten sonra açıldığını belirten mahkeme, Sürek'e ilişkin davanın ortadan kaldırılmasına karar verdi.
Mahkeme heyeti, Yazıişleri Müdürü Ahmet Ergin'e 312'den verilen 2 sene hapis cezasını, 5 milyon 370 bin lira ağır para cezasına çevirirken, Ergin'in "Devletin Kürt sorununu çözüm yöntemi belli oldu" başlıklı yazıdan dolayı TMY'nin 7/2'inci maddesi uyarınca 6 ay hapis ve TMY'nin 8'inci maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle de 130 milyon 342 bin 500 lira para cezasına çarptırdı. İmtiyaz Sahibi Halit Keskin'e ise, 260 milyon 685 bin lira para cezası verildi. Cezalarda hiçbir yasal indirim uygulamayan heyet, cezaların ertelenmesine de yer olmadığını kararlaştırdı.
Mahkeme Heyeti, ayrıca yazıların milli güvenliği tehdit edici mahiyette olduğu iddiasıyla kapalı olan Emek gazetesinin, bir ay müddetle kapatılmasına karar verdi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


İstanbul'da 739 gözaltı
İstanbul'da, "Önleme Huzur 34 A Planı" adı altında düzenlenen operasyonlarda 739 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Basın Protokol ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nce yapılan açıklamaya göre, önceki gün 19.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilen uygulamalarda, arandığı ve haklarında yakalama emri bulunduğu gerekçesiyle 44 kişi yakalandı. Durumları şüpheli olduğu ve kimlikleri bulunmadığı gerekçesiyle 695 kişinin gözaltına alındığı uygulamalar sırasında, 8 adet ruhsatsız tabancaya el konuldu.
48 eğlence yeri ile 11 dernek hakkında işlem yapılan operasyonlarda, pasaportsuz 13 yabancı uyruklu kişi de gözaltına alındı. Operasyonlar çerçevesinde gerçekleştirilen trafik uygulamalarında da, ehliyetsiz 16 sürücü hakkında işlem yapıldı. 95 aracın trafikten men edildiği kontrollerde, toplam 12 milyar 917 milyon 200 bin lira peşin ve ihbarnameli trafik cezası kesildi.
ÖNCEKİ HABER

Cam kafeste adalet!

SONRAKİ HABER

İnsanlara güzeli sunarsanız sevmeme imkanı yoktur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...