30 Mayıs 1999 21:00

FP, oklarını MHP'ye yöneltti

Hükümet kurulmadan önce MHP'ye yumuşak mesajlar gönderen FP Genel Başkanı Kutan, tavrını sertleştirdi. DSP-MHP-ANAP koalisyonuna "yamasol" diyen Kutan, Bahçeli'nin de hükümetin figüranı olduğunu kaydetti.

Paylaş
FP, oklarını MHP'ye yöneltti
Hükümet kurulmadan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis'te 414 milletvekiliyle çoğunluğu elinde tutan sağ partilere "yumuşak mesajlar" gönderen FP Genel Başkanı Recai Kutan, hükümetin kurulmasıyla tavrını sertleştirdi. Kutan, "yamalı hükümet" benzetmesi yapıp, MHP'yi yolsuzluklar nedeniyle düşürülen hükümetin omurgası iki partiye payanda olmakla suçladı.
Kutan partisinin Belediye Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit'in MHP'ye, "Pervasızca hakaretlerde" bulunduğunu, DSP Genel Başkanı Başbakan Bülent Ecevit'in de eşinin görüşlerine katıldığını açıklayarak bu pervasızlığı paylaştığını savunarak, DSP'nin özür dilemeye bile yanaşmadığını söyledi. Kutan, "Umuldu ki bu insanlar bu kadar hakarete varan sözler karşısında bir iktidar uğruna bu sözleri sineye çekmeyeceklerdir. Ancak onlar bu sözlere cevap bile vermediler" diyerek MHP'nin tavırını eleştirdi.
MHP'ye her dönem düşman olan bazı çevrelerin, sırf DYP-ANAP-MHP ortaklığı kurulsun diye MHP'ye yönelik sempatik bir tavır takındığını kaydeden Kutan, bunun sonucunda MHP'nin hükümete girmesinin sağlandığını söyledi. 57'inci hükümetin omurgasını oluşturan iki partinin, daha önce yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma nedeniyle düşürülen hükümetin de omurgası olduğunu anımsatarak, "Vaktiyle bu ikiliye DTP payandası vardı, şimdi MHP var" diye konuştu.
Kutan, "Bülent Ecevit-Mesut Yılmaz yamalı hükümetine yardımcı olması için MHP'yi teşvik ettiler" diyerek kendilerinin Bahçeli'ye Başbakanlık yolunu da açan formüller önerdiğini ancak, söz konusu çevrelerin etkisiyle MHP'nin hükümete çekilmesi sağlanarak bu formüllerin tartışılamadığını belirtti.
'Gitti Anayol, geldi yamasol'
Kutan, MHP'nin seçim meydanlarında verdiği sözlerin protokole giremediğine dikkat çekerek, "MHP türban sorununu çözeceğini söylüyordu, ancak 2 Mayıs günü Nesrin Hanım'ın başörtüsünü çözdü" dedi. Kutan, MHP'nin başarılarını alkışlayan bazı basın organlarında hükümetin kurulmasından sonra yer alan, "Gitti Anayol, geldi yamasol, MHP'nin teslim belgesi, Bahçeli hükümetin figüranı" başlıklarından alıntılar yaptı.
Ecevit'i de, 40'lı yılların tek partili döneminden kalma "kışkırtıcı ve baskıcı" olmakla suçlayan Kutan, Ecevit'in türban konusundaki tavrıyla huzuru dinamitlediğini savundu. DYP: 55.'nin devamı
DYP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Yılmaz başkanlığındaki 55'inci hükümetin gensoru ile düşürülmesine yol açan yolsuzlukların yaşandığı bakanlıkların, 57'nci hükümette de ANAP'a verildiğine dikkat çekerek, yeni hükümetin 55'incinin devamı olduğunu savundu.
Paçacı, düzenlediği basın toplantısında DSP-ANAP blokunun seçimlerden önce planlandığını, MHP de koalisyona dahil edilerek 57'nci hükümetin "kurdurulduğunu" söyledi. 55 ve 56'ncı hükümetlerin icraatlarının ekonomide önemli tahribatlara yol açtığını söyleyen Paçacı, büyüme hızının gerilediğini, sanayi üretiminin azaldığını, kapasite kullanımının düştüğünü, dış ticarette önemli gerilemeler olduğunu, kamu açıklarının hızla büyüdüğünü, iç borç stokunun katlandığını anlattı. Paçacı, DYP olarak "pozitif" muhalefet anlayışı ile hareket edeceklerini, ülke için doğru olan politikalara destek vereceklerini, yanlış icraatlar karşısında ise en sert tepkiyi göstereceklerini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Yapı Kredi Festivali'nin haziran programı açıklandı

SONRAKİ HABER

CHP il başkanları Öymenci oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...