30 Mayıs 1999 21:00

SSK yaşla düzelmez

Hizmet-İş Genel Başkanı Tanrıverdi, emeklilik yaşının yükseltilmesine izin vermeyeceklerini ve kaynaklarının hükümetler tarafından kullanıldığını vurguladı.

Paylaş
SSK yaşla düzelmez
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, SSK'nın darboğazdan kurtulmasının, emeklilik yaşının yükseltilmesi ile değil, yönetim yapısının değişmesi ile mümkün olduğunu savundu. Tanrıverdi, emeklilik yaşının yükseltilmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.
Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Tanrıverdi, Hizmet-İş'in Şanlıurfa Şubesi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, SSK'nın batma noktasına geldiğini, bunun sorumlusunun ise işçiler değil, siyasiler ve bürokratik yapı olduğunu söyledi. Hükümetin SSK'yı kurtarmak için IMF talimatları doğrultusunda emeklilik yaşını yükseltme yoluna başvurduğunu belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu:
"Sosyal güvenlik kuruluşlarını kurtarmak için arpalık anlayışına son vermek, bu kurumları bilhassa da SSK'yı siyasi yönlendirmelerden korumak, belediyeler başta gelmek üzere kamu kuruluşlarının kuruma olan borçlarının ödenmesini sağlamak, kurumun yönetimini gerçek sahipleri olan işçi ve işverenlere bırakmak, bu uygulamaları pratiğe indirmek için yasal düzenlemeler yapmak yerine IMF'nin direktifleri doğrultusunda emeklilik yaşını yükseltme yoluna gidiliyor. İşçilerin emeklilik biletleri böylece adeta mezara kesiliyor."
Hüseyin Tanrıverdi, SSK'nın, ücretlerden kesilen primler yoluyla oluşan kaynaklarının yıllardır hükümetler tarafından ucuz finansman kaynağı olarak kullanıldığını vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

Tarım desteği sanayiciye gidiyor

SONRAKİ HABER

Öcalan iddianamesinde neler var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...