29 Mayıs 1999 21:00

Oleyis yönetimine şimdi de genel kurul davası

DİSK'e bağlı Oleyis Sendikası Genel Başkanı Enver Öktem ve diğer yöneticilerhakkında, "Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla...

Paylaş
Oleyis yönetimine şimdi de genel kurul davası
DİSK'e bağlı Oleyis Sendikası Genel Başkanı Enver Öktem ve diğer yöneticilerhakkında, "Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla ve 7 yıl 6'şar aylık hapis cezasıistemiyle dava açılmasının ardından, olağanüstü genel kurul istemiyle de dava açıldı.
Oleyis Denetleme Kurulu Başkanı Alaattin Akkaya ve Üyesi İbrahim Ören tarafından, Ankara1'inci İş Mahkemesi'ne açılan dava, 10 Haziran günü görülecek. Dava dilekçesinde, DenetlemeKurulu'nun 25 Ocak 1999 ile 20 Şubat 1999 arasında yaptıkları denetim sonucu sendikanın birborç batağı içine sokulduğu, ayrıca birçok usulsüz ve suç teşkil edecek işlemler tespit ettikleri,bundan dolayı da 17 Mart 1999 tarihinde olağanüstü genel kurul talep edildiği belirtildi. Bu isteminYönetim Kurulu'nu ikiye böldüğünün, 5 üye istemi kabul ederken, Genel Başkan Enver Öktem'inde aralarında bulunduğu 4 üyenin reddettiğinin ifade edildiği dilekçede, olayın Ankara 5'inci İşMahkemesi'ne götürüldüğü kaydedildi.
Dava dilekçesi
Dava devam ederken, Öktem ve diğer yönetim kurulu üyeleri hakkında ceza davasının açıldığınında altı çizilen dilekçede, araç yolsuzluğundan, genel merkez binasının değerinin çok altındasatılmasına, sahte tüzük değişikliğine kadar birçok yolsuzluk ve usulsüzlük anlatıldı. Ayrıca,kendilerine muhalefet eden Denetleme Kurulu üyelerinin ihraç edildiklerinin ve mahkeme kararıylageri döndürüldüklerinin de hatırlatıldığı dava dilekçesinde, bütün bunlara rağmen Öktem veberaber hareket eden diğer yöneticilerin Denetleme Kurulu'nun, Olağanüstü Genel Kurultaleplerine karşı dava yoluna başvurmasının, sendikayı bir kaosa sürükleyeceği ifade edildi.
Merkez Denetleme Kurulu'nun istemi doğrultusunda, Genel Merkez Genel Kurulu'nun olağanüstütoplanması, bu tarihe kadar da sendika yönetiminin görevden el çektirilerek, kayyum heyetininatanması için ihtiyati tedbir kararının alınması istendi. Eski yönetimin devam etmesi halinde,binlerce işçinin daha da mağdur olmasına yol açılacağı, hukuk tanımaz tavır ve hareketlerindevam edeceği ve genel merkez binasının satışından kalan bir miktar paranın heba edileceğihatırlatıldı.
'Muhbir ve kayyumcu' suçlaması
Öte yandan, Oleyis MYK, Oleyis Denetleme Kurulu Başkanı Alaattin Akkaya ve Üyesi İbrahimÖren'i, "muhbir ve kayyumcu" olmakla suçlandı. Oleyis MYK imzası ile basına gönderilen faksmetninde, Alaattin Akkaya ve İbrahim Ören, Oleyis'i yok etmekle suçlanan gizli ellerin maşasıolarak suçlandı. 'Oleyis üyeleri dikkatine' başlığı ile yayınlanan metinde, 'Denetleme Raporu'nun"yalan" ve "iftira" ile dolu olduğu iddia ediliyor.
ÖNCEKİ HABER

'Kadrolaşmak için işten attılar'

SONRAKİ HABER

Zorunlu göç sokağa sürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa