28 Mayıs 1999 21:00

"Kitaplar yakılmasın" diye...

Ankara'da "Düşünce Özgürlüğü ve Kitap Haftası" düzenleniyor. 31 Mayıs-5 Hazirangünleri arasında yapılacak olan hafta...

Paylaş
"Kitaplar yakılmasın" diye...
Ankara'da "Düşünce Özgürlüğü ve Kitap Haftası" düzenleniyor. 31 Mayıs-5 Hazirangünleri arasında yapılacak olan hafta Edebiyatçılar Derneği, Toplumsal Araştırmalar Kültür veSanat için Vakıf ile Eğitim-Sen'in Ankara'daki şubeleri tarafından gerçekleştirilecek.
Haftanıngeleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.31 Mayıs'ta Muzaffer İlhan Erdost'la "Kitabın özgürleşmesi üzerine" konulu söyleşiyle başlayacakhafta aynı gün "Eğitimde edebiyatın durumu" konusunda Nuri Aksal, Vecihi Timuroğlu ve ZekiSarıhan'ın katılımıyla gerçekleşecek etkinlikle devam edecek. 1 Haziran'da Aydın Çubukçu, FikretBaşkaya, Saruhan Oluç ve Sefa Taşkın'ın katılacağı "Toplumsal muhalefetin sorunları", 2Haziran'da Ahmet İnam, Alaeddin Şenel, Akif Kurtuluş ve Ulus Baker'in katılacağı "Yaratıcıdüşüncede sansür ve otosansür" ve 3 Haziran'da da Cemil Kavukçu, Feridun Andaç, LütfiyeAydın ve Yeşim Eyöüboğlu'nun katılacağı "Olay öyküsü mü, durum öyküsü mü?" konulu söyleşileryapılacak.
4 Haziran'da Atalay Yörükoğlu, Bahar Gökler, Burak Özçetin ve Özgür Karaduman'la yapılacak"Gençlik ve yabancılışma" söyleşisiyle sürecek hafta 5 Haziran'da Ulus Baker'in katılımıylagerçekleşecek "Sıradan faşizm" konulu söyleşili film gösterimi ardından Mustafa Arslantunalı veUlus Baker'in katımıyla gerçekleşecek "İnternet-elektronik kitap, sansür ve denetim toplulukları"konulu söyleşiyle sona erecek.
Etkinlikler Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakfı Ankara Şubesi, Bilim ve SanatKitabevi ile Çankaya Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılacak.
ÖNCEKİ HABER

Öğrencilerin festival başarısı

SONRAKİ HABER

Rock, blues ve şarkı sözleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...