11 Ağustos 2011 09:44

Ordu’da kadına şiddete tepki

KADINA yönelik şddete bir tepki de Ordu’dan geldi. Basın açıklaması yapan Ordu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Remziye Türkatalay, “Günümüz Türkiyesinde her gün 5 kadın ellerinde savcılıktan alınmış koruma belgeleriyle öldürülüyorsa, onlar için hiçbir şey yapılmıyor demektir” diyerek

Ordu’da kadına şiddete tepki
Paylaş

KADINA yönelik şddete bir tepki de Ordu’dan geldi. Basın açıklaması yapan Ordu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Remziye Türkatalay, “Günümüz Türkiyesinde her gün 5 kadın ellerinde savcılıktan alınmış koruma belgeleriyle öldürülüyorsa, onlar için hiçbir şey yapılmıyor demektir” diyerek kamuoyunu ve yetkilileri duyarlılığa çağırdı.

Ordu Kadın Meclisi Başkanı Türkatalay açıklamasında şunları söyledi: “UNICEF ve İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen  Çocuk Dostu Şehirler projesi gibi kadına yönelik şiddetle mücadelenin etkili şekilde yürütüldüğü, toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı etkili genel ve yerel politikalar geliştirilmeli, Kadın Dostu Şehirler yaşama geçirilmeli ve desteklenmelidir. Öldürülen her kadın öldürülen toplumdur. Tecavüz edilen her kadın tecavüze uğrayan insanlıktır. İntihara zorlanan her kadın verilmesi gereken bir hesaptır. Dövülseniz de, hiçleştirilseniz de yersiz yurtsuz bırakılsanız da, intihara zorlansanız da unutmayın ki yüreği sizlerle olan ve çözümü paylaşmak isteyen milyonlarca kadın var” (ORDU)

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye açık cezaevine dönüştürülüyor'

SONRAKİ HABER

Nato yolu değil tehlike yolu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...