24 Mayıs 1999 21:00

Cannes ödülleri ilklerin

Cannes Film Festivali'nde En İyi Aktrist ödülü ilk kez kamera karşısına geçen Emilie Dequenne ve Severine Caneele arasında paylaştırıldı.

Paylaş
Cannes ödülleri ilklerin
Cannes Film Festivali'nde En İyi Aktrist ödülü ilk kez kamera karşısına geçen Emilie Dequenne ve Severine Caneele arasında paylaştırıldı. Fransa'nın Cannes kentinde bu yıl 52'incisi yapılan Cannes Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu.
Belçika yapımı 'Rosetta', "En İyi Film" dalında 'Altın Palmiye'ye layık görüldü.
Yarışmada Jean Pierre ve Luc Dardenne kardeşlerin dördüncü filmi olan ve işsiz bir kızın yaşamını konu alan Rosetta'nın başrol oyuncusu Emilie Dequenne, "En İyi Aktrist" ödülünü kazanırken ilk filminde böyle bir ödüle layık görülen Dequenne, ödülünü Fransız filmi 'Humanity'de (İnsanlık) yine ilk kez kamera karşısına geçen Severine Caneele ile paylaştı.
Humanity'ye iki ödül
Humanity filminin yönetmeni Bruno Dumont, Altın Palmiye'den sonra 'Büyük Ödül'ü de alırken, aynı filmde oynayan Emmanuel Schotte de, "En İyi Aktör" seçildi.
İspanyol yönetmen Pedro Almodovar ise, "All About My Mother' (Annem Hakkındaki Herşey) adlı filmiyle, "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandı. Senaryosu Yuri Arabov ve Marina Koreneva'ya ait 'Moloch' ise "En İyi Senaryo" ödülünü aldı.
"Altın Kamera" ödülünü ise, Hint yönetmen Marana Simhasanam'ın çektiği 'Ölüm Tahtı' kazandı.
ÖNCEKİ HABER

Vurmalılar dinleyicisini arıyor

SONRAKİ HABER

Sofrada yemek mi, yemeği yiyen mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa