11 Ağustos 2011 09:27

Maliyeciler adalet talebinde ısrarlı

BÜRO emekçileri fazla çalışma ve ücret ayrımcılıklarına karşı her Perşembe yaptıkları eylemlerine devam ediyor. BES üyeleri bugün bir kez daha Maliye Bakanlığı önünde toplanarak, turnike sistemiyle fazla çalışma uygulamasını ve ücret adaletsizliklerini protesto etti.BES Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Fikret Aslan, ayn

Maliyeciler adalet talebinde ısrarlı
Paylaş

BÜRO emekçileri fazla çalışma ve ücret ayrımcılıklarına karşı her Perşembe yaptıkları eylemlerine devam ediyor. BES üyeleri bugün bir kez daha Maliye Bakanlığı önünde toplanarak, turnike sistemiyle fazla çalışma uygulamasını ve ücret adaletsizliklerini protesto etti.

BES Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Fikret Aslan, aynı işi yapan aynı statüdeki emekçiler arasında yaşanan ücret adaletsizliklerine dikkat çekti. Maliye emekçilerine yıllardır yüzdelik zamlar dışında herhangi bir artış yapılmadığını belirten Aslan, ücretlerin enflasyon karşısında eritildiğini vurguladı. Maliye Bakanlığı’nın fazla mesai düzenlemesiyle çalışanlar arasında ücret adaletsizliğini derinleştirdiğini kaydeden Aslan, uygulamanın bir an önce gözden geçirilmesi ve ücretlerde adaletli bir düzenleme yapılmasını istedi. Aslan, “Bizler emekli olamıyoruz, çünkü emekli maaşları insanca yaşamaya yetmiyor” dedi. Ek ödemelerin emekliliğe yansıması gerektiğinin altını çizen Aslan, hükümetin yeni torba yasalar ve çuval yasalar hazırlığı içinde olduğuna da dikkat çekerek, saldırılara karşı mücadele çağrısı yaptı.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gençlik kampına Kocaeli’den çağrı

SONRAKİ HABER

Günaydın’dan böcekli buğday iddialarını yalanlayan bakanlığa tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...