23 Mayıs 1999 21:00

Teknik Elemanlar ve Sendikalar Sempozyumu sona erdi

Birleşik Metal-İş Sendikası Teknik Elemanlar Bürosu tarafından organize edilen ve 22-23 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan...

Paylaş
Teknik Elemanlar ve Sendikalar Sempozyumu sona erdi
Birleşik Metal-İş Sendikası Teknik Elemanlar Bürosu tarafından organize edilen ve 22-23 Mayıs tarihleri arasında Kadıköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan 'Teknik Elemanlar veSendikalar Sempozyumu', pazar günü yapılan ikinci gün etkinliklerinden sonra sona erdi.
Başkanlığını Dev Maden-Sen Genel Başkanı Çetin Uygur'un yaptığı ikinci gün birinci oturumdayapılan sunuşlarda, aynı işyerinde çalışan teknikerler ve işçilerin aynı sendikalarda örgütlenmesigerektiği savunuldu. Aynı vurgu, etkinliğin birinci gününde yapılan sunuşların da ortak noktasıydı.
Birleşik Metal-İş Sendikası'ndan Kemal Daysal, Almanya'daki Mercedes Fabrikası'ndan JürgenHesse ve TMMOB'dan Dr. Sedak Özkol tarafından yapılan ikinci gün sunuşlarında, özellikle teknikelemanların mücadele tarihi ve deneyimleri üzerine hazırlanan çalışmalar sunuldu. AlmanyaMercedes'ten gelen Jürgen Hesse ise 'beyaz yakalı'ların mücadelesinin uluslararası boyutunu vedeneyimlerini anlattı.
Sempozyumun ilk gününde ise, açılış konuşmasını yapan BMS Genel Başkanı Kamil Kinkır'ındışında, Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ve TMMOB Genel Başkanı Yavuz Önen de davetedilmiş, fakat Ayçin ve Önen çeşitli gerekçelerle katılamamışlardı. Doç. Dr. Tülin Öngen ve Prof. Dr.İzzettin Önder'in oturum başkanlığı yaptığı ilk günde, daha çok "teknik elemanların sınıfsal konumlarıve emek sürecindeki değişimler" konularındaki sunuşlar yapıldı. Bu sunuşlarda, teknik elemanların,"üretim sürecinde son yıllarda meydana gelen gelişmeler nedeniyle, objektif ve subjektif olarakişçileştiği" ifade edilmişti.
ÖNCEKİ HABER

'Aynı amaç için mücadele ediyoruz'

SONRAKİ HABER

Murat Hançer'e gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...