11 Ağustos 2011 08:55

Belgesel sinemacılar İznik’te toplanıyor

BELGESEL Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından 14 yıldır organize edilen İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali için çalışmalar başladı. 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan festival bugüne kadar yerli ve yabancı yüzlerce filme ev sahipliği yaptı. 1001 hikayeyle, 1001 emekle, 1001 heyecanla 14’ü

Belgesel sinemacılar İznik’te toplanıyor
Paylaş

BELGESEL Sinemacılar Birliği (BSB) tarafından 14 yıldır organize edilen İstanbul Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali için çalışmalar başladı. 29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan festival bugüne kadar yerli ve yabancı yüzlerce filme ev sahipliği yaptı. 1001 hikayeyle, 1001 emekle, 1001 heyecanla 14’üncü yaşını dolduran 1001 Belgesel Film Festivali için yarın Türkiye’nin dört bir yanından 100’e yakın belgesel sinemacı bir araya gelecek. Bugün, yarın ve pazar günü, İznik’te gerçekleştirilecek İzleme Kampı’nda festivale katılacak filmler belirlenecek.

FESTİVALE 530 FİLM BAŞVURDU

Bu yıl 530 film başvurusu alan festivalde yerli ve yabancı olmak üzere 65 film gösterilecek. Festivalde yer alacak filmler, güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları kadar; insanlığı yücelten değerleri, farklı kültürlerin birbirleri yerine geçirilmeden biraradalıkları savunmaları, insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları, farklı ve derin bakış açıları sunuyor olmaları gibi temel ölçütler çerçevesinde değerlendirilecek.

BU YILKİ TEMA “DARALANLAR”

Bu yılki teması “DarAlanlar” olan festivale katılacak filmler siyah, kırmızı, turuncu, sarı, mavi, mor ve yeşil olmak üzere 7 farklı bölümde gösterilecek. Şimdiye kadar 58 ülkeden, 1.168 film gösterilen festivalin komite başkanı Yönetmen Mustafa Ünlü, “Bu festival dünyanın dört bir yanında yapılan filmleri bir araya getirmek, bu filmleri hem yerli hem de yabancı belgeselcilere sunmak, izlemek, yenilikleri, yeni anlatımları, eğilimleri görmek için 14 yıldır ortam sağlıyor.” diyor.

1001 Belgesel Film Festivali’nde bu yıl ilk kez, çocuklara özel bir bölüm de olacak. “Çocuklar İçin Belgeseller” bölümünde, tüm dünyadan yönetmenlerin, 07-15 yaş grubuna yönelik hazırladıkları ve gerçek öyküleri konu alan filmleri gösterilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

27 yıl sonra yine Frankenweenie

SONRAKİ HABER

Tacikistan Rusya’dan üs parası istememiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...