19 Mayıs 1999 21:00

Tiyatro Festivali başladı

11. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, önceki gece Atatürk Kültür Merkezi'ndedüzenlenen törenle başladı.

Paylaş
Tiyatro Festivali başladı
11. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, önceki gece Atatürk Kültür Merkezi'ndedüzenlenen törenle başladı. Törende konuşan, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim KuruluBaşkanı Şakir Eczacıbaşı, "bilgi çağı" da denilen 2000'li yıllara girilmek üzereyken, dünyanınbirçok bölgesinde etnik çatışmalar, inanç kavgaları ve savaşların sürdüğünü belirterek, "Oysatiyatro binlerce yıldır insanları dostluğa, birliğe, barışa çağırıyor" dedi.
Festival programı hakkında bilgi veren Eczacıbaşı, bu yıl dünyanın çeşitli kentlerinde birbirindenfarklı 13 oyunu oynayan Robert Winson ile Türk tiyatrosunun en yaşlı oyuncusu 90 yaşındakiNecdet Mahfi Ayral'a Festival Onur Ödülü verilmesini kararlaştırdıklarını bildirdi.Eczacıbaşı, 16 tiyatro topluluğunun katıldığı festivalde, dünya edebiyatının büyük ustasıGoethe'nin 250. doğum yılı olması nedeniyle yazarın "Faust" eserinin iki yorumunun daizlenebileceğini kaydetti. Törende daha sonra Şakir Eczacıbaşı Wilson'a ödülünü verirken, Necdet
Mahfi Ayral da ödülünü Zuhal Olcay'ın elinden aldı.Törende, Devlet Tiyatroları adına Genel Müdür Doç. Dr. Lemi Bilgin ile İstanbul BüyükşehirBelediyesi Şehir Tiyatroları adına Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Devrim'e de birer ödül verildi.
Ödül töreninin ardından Katalan Tiyatro Topluluğu La Fura Dels Baus tarafından sahnelenen"Faust Sürüm 3.0" adlı oyun, davetlilerce ilgiyle iznendi. Aralarında Fransa, İspanya, Almanya,Yunanistan, Brezilya'nın da bulunduğu 16 tiyatro topluluğunun katıldığı festival, 4 Haziran Cumagününe kadar sürecek.
ÖNCEKİ HABER

Birkiye'den iki yeni kitap

SONRAKİ HABER

Ağar dosyası sil baştan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...