19 Mayıs 1999 21:00

OECD: Yeni riskler kapıda

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)'nca 1999 yılında gelişmiş ülkelerde ekonomikbüyümenin yavaşlamasının beklendiği belirtildi.

Paylaş
OECD: Yeni riskler kapıda
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)'nca 1999 yılında gelişmiş ülkelerde ekonomikbüyümenin yavaşlamasının beklendiği belirtildi. Ayrıca krizle ilgili olarak da yeni risklerin kapıdaolduğu belirtildi.
OECD tarafından yılda iki kez hazırlanan "Ekonomik Genel Görünüm" raporunda, dünyanın enzengin 29 ülkesinde geçen yıl yüzde 3.3 olan ekonomik büyümenin, 1999 yılında yüzde 2.2oranında olmasının beklendiği belirtildi.
Geniş kapsamlı bir finansal kriz endişesinin yatıştığı ileri sürülen raporda, "Rusya'da geçen ağustosayında patlak veren krizin dallanabileceği yolundaki endişelerin gerçekleşmemesi ve Brezilya'dakikrizin bölgeyle sınırlı kalması dolayısıyla, finansal piyasalara sükûnet ve güven geri geldi" görüşlerisavunuldu.
Yeni riskler kapıda
Raporda, gelecekte, Brezilya'daki krizin derinleşmesi, Rusya'daki ekonomik durumun kötüleşmesive Çin'deki durgunluğun umulandan uzun sürmesi gibi risklerin söz konusu olabileceğine de işaretedildi. OECD ülkelerinde, 2000 yılında ekonomik büyümenin yüzde 2.1'e düşeceği tahminindebulunulan raporda, enflasyonun önümüzdeki 18 aylık dönemde baskı altında tutulabileceği belirtildi.Raporun genel değerlendirme bölümünde, ABD ekonomisinin gücünün önemine değinildi, ancakdüşük tüketici fiyatları ve enflasyonsuz hızlı büyümenin ne kadar devam edebileceği konusundakişüpheler de dile getirildi. Japonya'nın genel görünümünün halen karanlık olduğuna işaret edilenraporda, ülke ekonomisinin 1999 yılında daralmaya devam etmesinin, 2000 yılında da hiçbir büyümegöstermemesinin beklendiği kaydedildi.
ÖNCEKİ HABER

25 milyon kişi evsiz kalacak

SONRAKİ HABER

MEB'de kadrolar şaibeleri örtüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...