18 Mayıs 1999 21:00

Gökçek: 'Özelleştirme işe yaramadı'

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Gökçek, özel otobüslerin kâr için çalıştığını ve halka baskı yaptığını belirtti.

Paylaş
Gökçek: 'Özelleştirme hiçbir işe yaramadı'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, geçmiş dönemde toplu ulaşım araçlarında yapılan özelleştirmelerden istenen sonucu alamadıklarını belirterek, özel kişilerce işletilen yeşil otobüslerin beklenen kolaylığı sağlamadığını, artık bu alanda özelleştirme yapmayacaklarını açıkladı.
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında konuşan Gökçek, özel otobüslerin kâr için çalıştığını ve halka baskı yaptığını belirterek, özelleştirmelerde bekledikleri sonucu alamadıklarını itiraf etti. Gökçek, "Özel otobüsler adı altında yeşil otobüsleri hatlara koyduk, itiraf ediyorum çok şey bekliyorduk. Ama yine itiraf ediyorum, ne yazık ki umduğumuzu bulamadık. Özel otobüsler ticari mantıkla çalışıyor ve vatandaşa baskı yapıyor. Otobüsler dolmadan yola çıkmıyorlar, duraklarda çok bekliyorlar" diyerek bundan sonra ulaşım alanında özelleştirme yapmaktan vazgeçtiklerini söyledi.
Şu anda belediye bünyesinde 250 yeni otobüs olduğunu ve gerektiğinde bunları çalıştıracaklarını anlatan Gökçek, maliyetleri yüksek de olsa Ankaralıların rahat seyahat etmesini sağlamak için çalışacaklarını söylerken, şu anda çalışan özel otobüslere ilişkin açıklama yapmadı.
Özelleştirme yapmalarının gerekçesini, belediye açısından şoförlerin maliyetinin yüksekliğini gösteren Gökçek, maliyeti düşürmek açısından şoför alımını belediyeye bağlı BUGSAŞ adlı bir şirket aracılığıyla yapacaklarını söyledi. Gökçek, bir şoförün belediyeye yıllık maliyetinin brüt 800 milyar olduğunu ileri sürdü. BUGSAŞ aracılığıyla aldıklarında ise bir şoförün aylık maliyetinin brüt 150 milyona düştüğünü ve bu yöntemle maliyetin üçte bire düştüğünü kaydederek, düşük ücretle şoför çalıştıracaklarının sinyallerini verdi.
ÖNCEKİ HABER

İlaç firmasından itiraf

SONRAKİ HABER

Çin'de WTO'ya girme sancısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...