11 Ağustos 2011 08:38

İzmir’den katliamları durdurun çağrısı

İHD İzmir Şubesi üye ve yöneticileri İran’ın Irak Federal Kürdistan Bölgesine yaptığı operasyonları kınamak ve Suriye’de sivil halka karşı dönük katliama dur demek için dün Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması yaptı.Basına açıklama yapan İHD İzmir Şube Sekreteri Ahmet Alagöz

İzmir’den katliamları durdurun çağrısı
Paylaş

Basına açıklama yapan İHD İzmir Şube Sekreteri Ahmet Alagöz, İran ve Suriye’de yaşanan gelişmelerin insanlık dramına dönüştüğünü belirtti. İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun yaptığı operasyonu İran Devleti’nin PJAK militanlarına karşı yapıldığını yansıttığını söyleyen Alagöz, “Uluslararası ve yerel kaynakları, söz konusu operasyonlarda sivil can kaybı yaşandığı, binlerce insanın yerleşim yerlerini terk ettiği, birçok hayvanın telef olduğu, doğa felaketine yol açacak yangınların çıktığı yönünde haberler birbirini izlemektedir” dedi. Alagöz, İran Devleti’nin Kürtlerden bir an önce özür dilemesi gerektiğini söyledi. İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları sert biçimde eleştiren Hükümeti, İran’ın yaptığı operasyona da tepki göstermeye çağırdıklarını belirten Alagöz, Suriye’de yaşanan sivil ölümlerin arttırdığını ifade etti. Alagöz, halklarına özgürlüğü yasaklayan Suriye rejimini bir an önce bu vahşete son vermeye çağırdı.

SURİYE’YE ULUSLARARASI MÜDAHALEYE TEPKİ

“Suriye halklarının taleplerinin ve özgürlük istemlerinin yanındayız” diyen Alagöz, “Yapılan operasyon ve katliamları kınıyoruz” dedi. Uluslararası güçlerin Suriye’ye müdahale çığırtkanlığı yaptığını da hatırlatan Alagöz, Suriye’ye yönelik uluslararası müdahaleyi ve çabayı da kınadıklarını belirtti. Hükümetin de bir yandan Suriye halkının yanında olduğunu söylediğini de ifade eden Alagöz, diğer bir yandan da bölgesel bir müdahaleye zemin oluşturmak için durumu ‘iç mesele’ olarak nitelendirilmesini kabul edilemez olduğunu vurguladı. Esad yönetiminin operasyonları ve katliamları durdurmaya çağıran Alagöz, AKP hükümetini de Suriye halkının talep ve iradesine saygı duymaya, uluslararası müdahaleye olanak sağlayacak politikalar yapmamaya çağırdı.

İHD açıklamayı EMEP, BDP, ESP, SDP, EHP, TÜMTİS, ÇHD, Ege 78’liler Girişimi, Tayd-Der ve İzmir Süryani Platformu ile birlikte gerçekleştirdi. Açıklamaya KESK İzmir Şubeler Platformu da destek verdi. Askeri operasyonların durdurulmasının da istendiği açıklamada, sık sık ‘Yaşasın halkların kardeşliği’ sloganı atıldı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Memuru Ramazan da sefaletten kurtarmadı

SONRAKİ HABER

Basın hedef gösterdi BDP’liler gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...