11 Ağustos 2011 08:29

Trafiğe 6 ayda bin 552 kurban

TÜRKİYE, yaşanan onca acı tecrübeye rağmen alkollü araç kullanımı konusunda birçok ülkenin önünde. Uzmanların bütün uyarılarına rağmen alkollü olarak direksiyon başına geçen sürücüler, birçok insanın ölmesine veya sakat kalmasına yol açıyor. Emniyet Genel Müdürlüğ&u

Trafiğe 6 ayda bin 552 kurban
Paylaş

TÜRKİYE, yaşanan onca acı tecrübeye rağmen alkollü araç kullanımı konusunda birçok ülkenin önünde. Uzmanların bütün uyarılarına rağmen alkollü olarak direksiyon başına geçen sürücüler, birçok insanın ölmesine veya sakat kalmasına yol açıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı istatistiklerine göre bu yılın ilk altı aylık döneminde ülke genelindeki polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde meydana gelen trafik kazalarında toplam bin 552 kişi öldü, 100 bin 22 kişi yaralandı. Sürücü ehliyetlerine de en çok alkollü araç kullanmaktan el konuldu. Polis sorumluluk bölgesinde bu yılın ilk altı ayında 56 bin 382 sürücünün ehliyeti, alkollü olarak araç kullandığı için alındı.
Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, trafik kazalarının en önemli sebeplerinden birinin alkollü araç kullanı olduğunu dile getirdi.

Trafik Mağdurları ve Trafik Güvenliği Derneği (TRAMAD) Başkanı Fahrettin Onur Sezer de alkollü araç kullanmanın, kazalarda büyük etken olduğunu söyledi. Sezer, “Dünya Sağlık Örgütü’nün 2008 yılında yaptığı bir çalışmada 53 ülke arasında Türkiye, alkol tüketimi açısından sondan üçüncü olmasına rağmen alkolle ilişkili trafik kazalarında birinci sırada yer alıyor. Çarpışmaların meydana gelmesinde en önemli unsurlardan biri de alkollü araç kullanmaktır. Bir araştırmaya göre alkollü araç kullanmanın kazalardaki ölümlerin yüzde 47’sine, yaralanmaların yüzde 20’sine sebep olduğu açıklandı.” dedi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Hopa'da bilgi, belge yok ama tutukluluk sürüyor

SONRAKİ HABER

Sürmene'de zehirlenenlerin sayısı 1000'i aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...