11 Mayıs 1999 21:00

Cizre'de ölüler de oy kullanmış

18 Nisan yerel ve genel seçimlerinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde ölülerin de oy kullandığı ortaya çıktı. İptal edilen seçimler 6 Haziran'da yapılacak.

Paylaş
Cizre'de ölüler de oy kullanmış
18 Nisan yerel ve genel seçimlerinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde ölülerin de oy kullandığı ortaya çıktı. İptal edilen seçimlerin ise 6 Haziran'da yapılması kararlaştırıldı.
Şırnak İl Seçim Kurulu'nun, Cizre'deki belediye başkanlığı seçimlerine yapılan itirazlar üzerine başlattığı inceleme, seçimlerde şaşırtıcı gelişmelerin yaşandığını ortaya çıkardı. Bir hafta süren incelemeleri sonucunda İl Seçim Kurulu, oy kullanılan sandıkların birçoğunda hile yapıldığını tespit etti. İl Seçim Kurulu Başkanı Ali Yeniceli, üyeler Gülsultan, Tabel ve Münire Tuncel'in incelemeleri sonucunda Cizre'deki belediye başkan seçimlerinin iptal edilmesi kararlaştırıldı. Seçimin iptal gerekçesinde ise bazı sandıklarda "evet" mührünün çalındığı, bu nedenle parmakla oy kullanıldığı, bazı oy pusulalarında ise büyük puntolu bir mühürle büyük kısmı ANAP'ın lehine olmak üzere oy verme işleminin yapıldığı belirtildi. Bazı sandıklarda da ölülerin de oy verdiğinin belirtildiği gerekçeli kararda, çok sayıda asker ve Cizre dışında bulunan kişinin ANAP lehine oy verdiği kaydedildi.
Hile karıştırılması nedeniyle iptal edilen seçimleri kazanan ANAP'lı korucubaşı Kamil Atak, Cizre'de huzur ve güvenin tekrar sağlanmasına yönelik çalışmalar içinde olduklarını belirterek, 6 Haziran'da yapılacak seçimlerde iddialı olduğunu söyledi. FP'li rakibine 5000 oy farkı atacağını belirten Atak, kendisine yönelik suçlamaları ise kabul etmeyerek yanıtsız bıraktı.
ÖNCEKİ HABER

'Vampir'e hukuksal mazeret

SONRAKİ HABER

Hemşireler Bakanlık'a yürüyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...