11 Mayıs 1999 21:00

Aspendos'ta geri sayım

6. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali 12 Haziran'da izleyicilerle buluşuyor.

Paylaş
Aspendos'ta geri sayım
6. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali 12 Haziran'da izleyicilerle buluşuyor. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, ve 12 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında izlenebilecek olan Festival 12 Haziran Cumartesi günü Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulan, G. Bizet'in "Carmen" operası ile başlayacak.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Hüseyin Akbulut festivale ilişkin yaptığı açıklamada, geçen yıl uluslararası bir boyut kazanan Festival'in bu yıl daha güçlü bir programla sanatseverlerin karşısına çıkacağını bildirdi. Akbulut, Festival'e bu yıl, Viyana Filamoni Orkestrası, Hırvatistan, Bulgaristan, Başkortosan Cumhuriyeti Opera ve Baleleri'nin yanısıra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra'sı, Ankara, İstanbul ve İzmir Devlet Opera ve Balelerinin de katılacağını bildirdi.
Festival'de, 12 Haziran Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenecek G. Bizet'in "Carmen", 14 Haziran Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sergilenecek G. Verdi'nin "Aıda", 16 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın seslendireceği "Gala Konser", 21 Haziran'da Mersin Opera ve Balesi'nin sergileyeceği G. Puccini'nin "Madama Butterfly", 23 Haziran'da Hırvatistan Devlet Opera ve Balesi'nin sergileyeceği "Balad/Rüzgarın Getirdiği", 25 Haziran'da Başkortostan Cumhuriyeti Opera ve Balesi'nin sergileyeceği "Otello", 1 Temmuz'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin seslendireceği C. Orff'un "Carmina Buruna", 3 Temmuz'da İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sergileyeceği J. Offenbach'ın "Hoffmann'ın Masalları", 5 Temmuz'da Viyana Filamoni Orkestrası'nın seslendireceği "Johann Strauss Özel Gecesi", 7 Temmuz'da İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sergileyeceği A. Adam'ın "Gıselle", 10 Temmuz'de İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin sunacağı L.V. Beethoven'in "Fidelio" temsilleri seyredilebilecek.
ÖNCEKİ HABER

Her yaşın bir kitabı var

SONRAKİ HABER

'Vampir'e hukuksal mazeret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...