11 Ağustos 2011 07:21

2.1 milyar Dolarlık meyve-sebze ithali

GAZETEMİZDE yer alan “Türkiye meyve-sebze ithalatçısı oldu” haberine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlığa göre meyve-sebze ithalatı haberimizde belirttiğimizden daha yüksek gerçekleşmiş.Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin’in Türkiye’nin meyve-sebze ith

2.1 milyar Dolarlık meyve-sebze ithali
Paylaş

GAZETEMİZDE yer alan “Türkiye meyve-sebze ithalatçısı oldu” haberine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlığa göre meyve-sebze ithalatı haberimizde belirttiğimizden daha yüksek gerçekleşmiş.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin’in Türkiye’nin meyve-sebze ithal etmesiyle  ilgili açıklamalarına yer verdiğimiz habere Bakanlıktan yanıt geldi. Haberimizde son 5 yılda meyve-sebze ithalatı için 2 milyar 608 milyon 341 bin Dolar harcandığı ifade ediliyordu. Ancak Bakanlık rakamları düzeltti ve ihracatın çok daha büyük oranda gerçekleştiğini ortaya koydu. Bakanlığın cevabına göre meyve-sebze ithalatı son 4 yılda 2.1 Milyar Dolar olarak gerçekleşti. Bakanlık, aynı zaman diliminde meyve-sebze ihracatının 15 Milyar Dolara yükseldiğini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gelirler kiraya gidiyor

SONRAKİ HABER

Bölgedeki doğa katliamı için de ‘milli mutabakat’ mı var?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...