10 Mayıs 1999 21:00

Belgrad'da sirensiz gece

Bombardımanlarını aralıksız sürdüren NATO uçakları, dün Niş Havaalanı'nı vururken, Belgrad 46 günün sonunda ilk kez 'sessiz' bir gece geçirdi.

Paylaş
Belgrad'da sirensiz gece
Yugoslavya'ya yönelik bombardımanlarını 'kararlı' bir şekilde sürdüren NATO, dün erken saatlerde Yugoslavya'nın üçüncü büyük kenti Niş'in çevresini vurdu.
Beta haber ajansının bildirdiğine göre, Niş kenti yakınlarında birkaç patlama sesi duyuldu. Ajans, hedefin Niş Havaalanı olduğunu kaydetti. Önceki gün de Niş'in yanı sıra Cacak ve Karljevo kasabaları bombalanmıştı.
Belgrad'da bombasız gece
Bu arada, bombardımanların başladığı 24 Mart gününden bu yana Yugoslavya'nın başkenti Belgrad'da ilk 'bombasız bir gece' yaşandı. Tanjug haber ajansı, önceki gece ilk kez başkent Belgrad'da, NATO hava akınını haber veren sirenlerin çalmadığını belirtti.
NATO Sözcüsü Jamie Shea, harekâtının kötü meteoroloji koşullarına rağmen devam ettiğini, Belgrad'daki hedeflerin son iki gündür vurulmamasının 'özel bir anlam taşımadığını' söyledi. "Harekât devam ediyor ve askeri hedefler vuruluyor" diyen Shea, sorti sayısının önceki gün 600'den 317'ye düştüğünü, Niş Havaalanı'nın, Mitrovica radyo vericilerinin, Priştine yakıt deposunun vurulduğunu; 2 tank ve 10 zırhlı araç ile bazı komuta merkezlerine hasar verildiğini bildirdi.
Balkan şampiyonu vuruldu
Balkan şampiyonu Yugoslav atletin, UCK milislerinin açtığı ateş sonucu öldüğü bildirildi. Yugoslavya resmi haber ajansı Tanjug'un haberine göre, üç kez Balkan şampiyonu olan ve askerlik görevini yapmakta olan Goran Raicevic'in, UCK'lı keskin nişancılar tarafından vurulduğu kaydedildi. UCK birliklerine katılan bir Fransız gönüllünün de önceki gün Sırp güvenlik güçleri ile UCK güçleri arasında çıkan çatışmada öldüğü bildirildi.
AGİT'e 'işbirlikçi' suçlaması
Öte yandan, Rus yetkililer, Kosova'da görev yapan bazı AGİT mensuplarını, "NATO operasyonlarına veri toplama faaliyetinde bulunmakla" suçladı. İnterfaks'ın verdiği habere göre, Rus askeri-diplomatik kaynaklar, bazı AGİT mensuplarının, görevleri ile bağdaşmadığı halde, ''Yugoslav askeri ve polis birliklerinin yerleri, bu güçlerin hareketleri hakkında telsizle, NATO birliklerine istihbarat bilgileri aktardıklarını" ileri sürdü.
ÖNCEKİ HABER

ABD engel istemiyor

SONRAKİ HABER

Bağımsızlık gösterisine saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...