09 Mayıs 1999 21:00

İzmir Bölge Toplantısı yapıldı

Ören'de yapılacak Uluslararası Sendikal Dayanışma Konferansı için İzmir ve çevresinden katılımcılar konferans öncesi bölge hazırlık toplantısını gerçekleştirdi.

Paylaş
İzmir Bölge Toplantısı yapıldı
Ören'de yapılacak Uluslararası Sendikal Dayanışma Konferansı için hazırlıklar sürüyor. İzmir ve çevresinden katılımcılar konferans öncesi bölge hazırlık toplantısını, Belediye-İş 6 nolu Şube toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda sendikaların işçilere yönelik etkin bir eğitim faaliyeti başlatması, konferansın ardından Aliağa'da yapılacak, "İşçi Dayanışma Şöleni"ne işyerlerinden işçi katılımı için çalışma yürütülmesi ve Uluslararası Sendikal Dayanışma Konferansı'nın ardından, İzmir'de yerel sendikalar platformunun oluşturulması için çalışmaların sürdürülmesi kararları alındı.
TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Hasan Yayık, Belediye-İş 6 Nolu Şube Mali Sekreteri Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Pasin ve Eğitim Sen 2 nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve KESK GYK Üyesi Hayri Mete'nin divanı oluşturduğu toplantıya sendika yönetimlerinden, işyeri temsilcisi ve işçilerden oluşan 37 kişi katıldı.
Toplantıda, Ören'de yapılacak konferansın genel gündemleri ve bölgeye özgü gündemler tartışıldı. Toplantıda söz alan katılımcılar konferansın düzenlenmesini büyük bir olumluluk olarak değerlendirerek, sınıfa karşı sorumluluk taşıyan herkesin konferansa katkı sunması gerektiğini belirttiler. Belediye İş 6 No'lu Şube Başkanı Atilla Pasin, sermayenin saldırılarının her yerde benzer özelikler taşıdığını, bütün ülkelerde özelleştirmelerle, esnek çalışmayla, sendikal örgütlülüğün dağıtılmak istendiğini, sosyal güvenliğin ortadan kaldırması için çalışıldığını ve kazanılmış haklara yönelik saldırıların dünya genelinde gündemde olduğu belirtti. Bu saldırılara karşı topyekûn bir karşı koyuşun örgütlenmesinin zorunluluğuna değinen Pasin "Yerelde İzmir ve çevresinde 'şubeler platformu', 'sendikalar birliği' gibi oluşumların mutlaka hayata geçirilmesi için adım atılması kararı alınmalıdır. Sendika yasalarındaki ve sendikalar içindeki, antidemokratik yasa ve uygulamalara karşı mücadele ile mevcut sendika bürokrasisine karşı mücadele, tabanda birleştirilerek daha etkin bir hale getirilmesi için adımların atılması gereklidir" dedi.
Petrol-İş Aliağa Şubesi'nden İsmail Doğan ise, İzmir bölgesinde özellikle son dönemlerde metal işkolunda yaşanan iş kazalarında ölümlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekerek, bölgede meslek hastalıkları hastanesi kurulması için bir çalışmanın başlatılmasını önerdi. Doğan, ayrıca özelleştirme kapsamındaki Petkim gibi büyük işletmelerin özelleştirilmesine karşı mücadelenin bütün işçilerin ve emekçilerin ortak sorunu olarak ele alınarak, özelleştirme karşıtı mücadelenin konferans gündemine alınmasını istedi.
Toplantıda, işçi sendikalarıyla kamu emekçilerinin mücadelesinin birleştirilmesi gerektiğine değinen konuşmacılar, bu konuda her iki kesimin ortak sorunu olan zorunlu tasarufların gaspına yönelik ortak bir mücadele proğramının gündeme alınmasını önerdiler.
TÜMTİS İzmir Şube Başkanı Hasan Yayık ise Yatağan işçilerinin, Bergama köylülerinin, Buca Belediye işçilerinin mücadelelerinin anti emperyalist mücadeleye önemli bir örnek teşkil ettiğini belirterek, buralarla dayanışmanın güçlendirilmesini istedi. Yayık, "Buralarla dayanışmada yaşanan eksiklik ve Özelleştirme Karşıtı Platform'un bir mitingle çalışmalarının sınırlamış olması eksiklik olarak saptanmalı ve bunun giderilmesi için bir çalışma başlatılmalıdır" dedi.
Organize sanayi bölgelerindeki örgütsüzlüğe dikkat çeken Lastik-İş Sendikası Üyesi Hakkı Tali ise, sendikaların buralarda kapsamlı bir örgütlenme çalışması başlatması gerektiğini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Kardemir'de toplusözleşme tıkandı

SONRAKİ HABER

Çıraklık Eğitim Merkezi'nde soygun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...