09 Mayıs 1999 21:00

WTO'da başkanlık yarışı kızışıyor

Tayland'ın Dünya Ticaret Örgütü Başkanlığı için aday gösterdiği Ticaret Bakanı Supaschi Pantichpakdi, rakibini yarışmada "çamurluk" yapmakla suçladı.

Paylaş
WTO'da başkanlık yarışı kızışıyor
Tayland'ın Dünya Ticaret Örgütü Başkanlığı için aday gösterdiği Ticaret Bakanı Supaschi Pantichpakdi, rakibini yarışmada "çamurluk" yapmakla suçladı. Pantichpakdi, ülkesine Cenevre'den geri dönüşünde Bangkok uluslararası havalimanında düzenlediği basın toplantısında, kazanacağı konusunda iyimser olduğunu, bazı ülkelerin iki aday arasında seçim yapılamaması dolayısıyla üzerinde uzlaşmaya varılacak bir aday belirlenmesi önerisinin de, hem kendi hem de diğer aday için haksızlık olacağını söyledi.
Ticaret Bakanı Supachi Pantichpakdi, rakibi Yeni Zelanda Başbakanı Michael Moore'u, Tayland hakkında yanlış ve haksız yorumlarda bulunmakla suçladı. 134 üye ülkesi bulunan WTO, iki aday arasında ciddi ölçüde bölünmüş bulunuyorlar. Üye ülkelerden 62'si Moore'u desteklerken, 59 ülke Pantichpakd'ı destekliyor. WTO Genel Başkanı oy birliği ile belirleniyor. Moore, Yeni Zelanda televizyonunda yaptığı açıklamada, kendisinin Pantichpak gibi Mercedes ile Cenevre turu atmadığını söylemişti. Pantichpak ise suçlamaları redederek, başta ABD olmak üzere Moore ve müttefiklerinin "çamur atma" kampanyası ile karşı karşıya olduğunu ifade etmişti. Taylandlı bazı politikacılar, olay üzerine ABD ile ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi önerisinde bulunmuşlardı.
ÖNCEKİ HABER

Devlet üreticiyi yalnız bıraktı

SONRAKİ HABER

'Barışı kışkırtıyoruz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...