06 Mayıs 1999 21:00

ABD'ye tahkim garantisi

Özellikle enerji tekellerinin istediği ve özelleştirme karşıtı kesimler tarafından "kapitülasyon" olarak nitelenen uluslararası tahkim konusunda DSP ABD'ye garanti verdi.

Paylaş
ABD'ye tahkim garantisi
Özellikle enerji tekellerinin istediği ve özelleştirme karşıtı kesimler tarafından "kapitülasyon" olarak nitelenen uluslararası tahkim konusunda DSP ABD'ye garanti verdi. ABD'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ziya Aktaş, Enerji Bakanlığı'nin DSP'de kalması halinde tahkimin önünü açacaklarını söyledi.
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Hikmet Uluğbay'ın IMF'ye anlaşmalara sadık kalınacağı yönünde garanti vermesinin ardından, Enerji Bakanı Aktaş da uluslararası şirketlerce enerji özelleştirmelerinde uygulanması istenen tahkim konusunda ABD'ye garanti verdi. Türkiye-ABD ilişkilerinin konu edildiği bir konferansa katılmak üzere ABD'ye giden Enerji Bakanı Ziya Aktaş, özelleştirmenin önündeki kısmi yasal engellerin aşılmasında önemli bir adım olan tahkimi hayata geçireceklerini söyledi. Aktaş, Anadolu Ajansı'na verdiği demeçte, "Enerji alanında çok kısa süreli iktidarımızda yaptıklarımız ve koyduğumuz hedefler, yapacaklarımızın teminatıdır" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ziya Aktaş, enerji özelleştirmelerini kastederek, DSP'nin hükümette olduğu kısa dönemde enerji konusunda önemli adımlar atıldığını vurgularken, bundan sonraki hükümette bakanlığın partisinde kalması halinde, enerji alanında yabancı ve yerli özel girişimciliğe destek vereceklerini bildirdi.
Aktaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın yeni kurulacak koalisyon hükümetinde DSP'nin elinde olması halinde, enerji santrallerinin mülkiyeti ve işletilmesiyle ilgili mevcut kısıtlamaların, Türkiye'ye yapılacak yabancı sermaye yatırımlarını özendirecek şekilde düzenlenmesi için çaba göstereceklerini bildirdi. Bakan Aktaş, enerji sektöründe yabancı girişimlerde muhtemel sorunların çözümü için "uluslararası tahkime başvurulabilmesi hakkı sağlanması yönünde, Danıştay'ın yetkisine giren alanda yasal düzenlemeler yapma arzusundayız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

ABD'ye ilk mülteciler geldi

SONRAKİ HABER

İlaçta üretim yerine ithalat körükleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...