04 Mayıs 1999 21:00

Mersin Ataş'ta TİS uyuşmazlığı sürüyor

Petrol-İş Sendikası ile Ataş işverenleri tarafından 1 Ocak 1999 tarihinden itibaren sürenTİS sözleşmelerinin sonuca bağlanmaması üzerine, sözleşme Yüksek Hakem Kurulu'na gidip birçıkmaza girmişti.

Paylaş
Mersin Ataş'ta TİS uyuşmazlığı sürüyor
Petrol-İş Sendikası ile Ataş işverenleri tarafından 1 Ocak 1999 tarihinden itibaren sürenTİS sözleşmelerinin sonuca bağlanmaması üzerine, sözleşme Yüksek Hakem Kurulu'na gidip birçıkmaza girmişti. Bunun üzerine 19.04.1999 tarihinde, Petrol-İş Sendikası Ataş'ta işyeri terketmeme eylemi başlatmıştı. Bu eylem 4 gün sürmüştü. Bu eylem süresi içerisinde işçiler; tümişçilerin katıldığı bir yürüyüş ve basın açıklaması yaparak, kararlılıklarını ve haklarını alana kadareylemliklerinden vazgeçmeyeceklerini dile getirmişlerdi.
Yine işçiler iki defa 1-2 saatlik işe geç başlama ve iş yavaşlatma eylemi yapmışlardı. Petrol-İşSendikası, eylemin 4. günü işverenle bir görüşme yapıp, işverenin olumlu adım atacağını belirtmesiüzerine kendilerinin de iyi niyet göstergesi olarak eylemi bitirdiklerini belirtmişti.En son görüşmelerde, Petrol-İş, 1. yıl için yüzde 120 ve geçen yılki enflasyon kaybı olan 24.1kaybın ödenmesini, ikinci yıl için ise yüzde 50 artı enflasyon payı istemişti. İşveren ise ikinci yıl içingeçerli olan yüzde 50 ve enflasyon önerisini kabul ettiğini, birinci yıl için ise kayıpları ödemeyeceğini,sadece yüzde 75 vereceğini belirtmişti. Sendikanın ise yüzde 95'e düştüğünü, bundan aşağıinmeyeceğini söylemesi üzerine görüşme yine sonuçsuz kaldı.
Konuya ilişkin olarak görüştüğümüz Petrol-İş Mersin Şube Başkanı Enver Cuydur, "Görüşmelersürüyor, ama herhangi bir anlaşma sağlanamadı, bekliyoruz. Gelişmeleri değerlendiriyoruz" dedi.İşçiler ise şimdilik sadece yol izinlerini ve mazeret izni alarak üretimi yavaşlatıyorlar. Sendikanın netbir tavır almaması işçileri de beklemeye zorluyor.
ÖNCEKİ HABER

Konya'da kuraklık tehlikesi büyüyor

SONRAKİ HABER

Özelleştirme intiharları artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...