03 Mayıs 1999 21:00

Yugoslavya karanlığa gömüldü

Şimdiye kadar düzenlenen en ağır hava bombardımanının ardından, Sırbistan'ın neredeyse tamamı elektiriksiz kaldı. Ana su şebekesi imha edilen Priştine'de bulunan insanlar da susuz.

Paylaş
Yugoslavya karanlığa gömüldü
NATO, bombardımanları giderek şiddetlendiriyor. Dünkü saldırıların, ilk sortinin yapıldığı 24 Mart tarihinden beri yaşanan en yoğun saldırı olduğu bildirilirken, ülkenin büyük bölümü önceki geceyi elektiriksiz geçirdi.
Görgü tanıkları, NATO uçaklarının Obrenovaç'daki elektrik santralini vurduğunu duyurdular. NATO kaynakları ise, dünün ilk saatlerinde düzenlenen bombardımanda ilk kez 'grafit' bombası kullandıklarını ve bu bombaların 'psikolojik' amaçla ateşlendiğini açıkladılar. Patladığı yerde, bir karbon bulutu meydana getiren grafit bombası, etki alanı içindeki tüm elektrik aygıtlarını kullanılmaz hale getiriyor. Niş kentinden Macaristan sınırına kadar olan bölgenin karanlıkta kalmasından milyonlarca insan etkilendi. Belgrad'daki bazı yapıların jeneratörle aydınlatıldığı, uçaksavar füzelerinin şehrin güneydoğu kesimlerinde ateşe devam ettiği kaydedildi. Dün, bazı kentlere elektirik verilmeye başlandığı bildirildi.
İki kişi daha...
Belgrad'ın kuzeybatısında da bir kasaba ile bir fabrikanın isabet alması sonucu, en az iki kişinin öldüğü kaydedildi. Tanjug, Valcevo'da bulunan ve birçok kez bombalanan Krusik fabrikasının tekrar vurulduğunu bildirdi. Novi Sad, Niş ve Krelyevo bölgeleri de bombardımandan nasiplerini aldı.
Priştine susuz kaldı
NATO uçaklarının, birincil hedeflerinden biri olmaya devam eden Kosova'nın başkenti Priştine bombardıman yüzünden susuz kaldı. Önceki gün düzenlenen saldırdılarda, boş kışlalaların füzeyle vurulduğu belirtilirken, Priştine'deki ana su şebekesinin imha edildiği ve kentin susuz kaldığı öğrenildi.
NATO uçakları önceki gün, toplam 39 hedefe toplam 514 sorti gerçekleştirdi. NATO'nun uçaklarının harekâtın başından bu yana yaptıkları sorti sayısı 16 bin 12'ye, helikopterlerinki ise 422'ye ulaştı.
ÖNCEKİ HABER

Gaziemir'de 1 Mayıs kutlaması

SONRAKİ HABER

FARC, hükümetle doğrudan görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...