02 Mayıs 1999 21:00

ÖSS belirsizliği sürüyor

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'nın soru kitapçıklarının cumartesi günü İstanbul'da çalınmasından sonra sınavın iptal edilmesi üzerine başlayan belirsizlik sürüyor. Kurumdaki tüm görevlileri dün toplantıya çağıran ÖSYM Başkanı Dr. Toker, ancak bugün ayrıntılı bir açıklama yapabileceklerini söyledi.

Paylaş
ÖSS belirsizliği sürüyor
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) soru kitapçıklarının çalınması nedeniyle sınavı erteleyen ÖSYM, sınav tarihini belirlemek için çalışmalarına başladı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Dr. Fethi Toker, yaptığı açıklama da, ÖSYM'deki tüm görevli leri toplantıya çağırdığını bildirdi. Toplantının bugün de sürebileceğini belirten Dr. Toker, çalışmalarının ardından çıkacak sonucu Yüksek Öğretim Kurulu'na sunacaklarını söyledi.
Toker, "sınavın ertelenmesi nedeniyle eğitim öğretimde aksama olup olmayacağı" konusundaki bir soru üzerine, bunu, yapacakları çalışmadan sonra açıklayabileceğini belirterek, "Sınav tarihini ve sınavdan sonraki aşamaları en kısa zamanda açıklayacağız. Çünkü adayların buna ihtiyaçları var" diye konuştu. Toker, soru kitapçıklarını çalanların bir an önce yakalanmasını ve olayın aydınlatılmasını istedi.
Ek bir işlem yapılmayacak
YÖK Başkanı Prof Dr. Kemal Gürüz, adayların sınavların ertelenmesi dolayısıyla hiçbir yeni işlem yapmayacaklarını ve sınava giriş belgelerinde belirtilen yerlerde sınava alınacaklarını bildirdi. Bu arada, üniversite sınavlarının bundan önce de aynı nedenle bir kez ertelendiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, üniversite sınavları 1973 yılında soru kitapçıklarının çalınması nedeniyle ertelendi. Gürüz, yabancı dil ve edebiyatları programlarını tercih edecek adaylar için 16 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan Yabancı Dil Sınavı'nın tarihinde değişiklik olmayacağını ve belirlenen tarihte yapılacağını belirti.
Olaydan habersiz öğrenciler
ÖSS'nin ertelendiğinden habersiz olan öğrenciler ise, dün sabah saatlerinde sınava girecekleri okul önlerinde toplanmaya başladılar. Özellikle şehir merkezlerindeki okulların önünde toplanan öğrenciler, çevredeki kişilerden ÖSS'nin iptal edildiğini öğrenince, böyle bir ertelemenin mümkün olamayacağını, duyduklarının şaka olabileceğini düşündüklerini söylediler.
ÖSS'nin ertelendiğini okul yetkililerinden öğrenen öğrencilerden bazıları bu haberi üzüntü ile karşılarken, bazıları da sevinçlerini dile getirdiler.
Bu gelişmelerin yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, dün, ÖSS soru kitapçıklarının çalındığı MÜ İlahiyat Fakültesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Fakülte binası çevresinde çevik kuvvet ekipleri konumlandırılırken, soru kitapçıklarının Anadolu Yakası'ndaki diğer bölgelere dağıtılmak üzere burada toplandığı belirtildi.
Cam kırılmış
Soru kitapçıklarının bulunduğu 3 katlı binanın giriş katındaki odaya, Yunus Emre Anfisi'nin camının kırılarak girildiği bildirildi. Camın kırılarak girildiği bölümde bulunan kan izlerinden, içeriye giren kişinin elini kesmiş olabileceği sanılıyor.
4 görevli gözaltında
ÖSS soru kitapçıklarının çalınmasıyla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde ise fakültede çalışan ve soru kitapçıklarının taşıma işlemini yapan Muzaffer Tabak, Kadir Türker, Mustafa Çoban ve İsmet Şahin, gözaltına alınarak Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Sınav ertelemesi nedeniyle 3.5 trilyon lira maddi zarar olduğu bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Ağar mitinginde Susurluk gözdeleri

SONRAKİ HABER

Özerk tiyatro talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...