27 Nisan 1999 21:00

TGC, İHD, AP ve FP'den Sezer'e destek

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Nail Güreli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Necdet Sezer'in "düşünceye özgürlük" konusundaki görüşlerini desteklediklerini bildirdi.

Paylaş
TGC, İHD, AP ve FP'den Sezer'e destek
Anayasa Mahkemesi Başkanı Necdet Sezer'in önceki gün sarf ettiği sözlere, TGC, İHD, AP ve FP'den destek geldi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Nail Güreli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Necdet Sezer'in "düşünceye özgürlük" konusundaki görüşlerini desteklediklerini bildirdi. Güreli, Sezer'in Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşma üzerine TGC Yönetim Kurulu adına bir yazılı açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin kuruluşunun 37. yıldönümünü kutlayan Güreli, "Sayın Sezer'in başta düşünceyi açıklama özgürlüğünü de içeren iletişim özgürlüğü ve temel insan hakları konularında söylediklerini içtenlikle destekliyoruz" dedi.
Sezer'in tespit ve uyarılarının demokrasi için umut verici olduğunu belirten Güreli, Cemiyet'in yeni yasama döneminde de iletişim ve düşünceyi açıklama özgürlüğü, insan hakları, hukuk devletinin üstünlüğü istemlerinin takipçisi olacaklarını vurguladı.
Kutan: Ankara'da hakimler var
FP Genel Başkanı Recai Kutan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Nejdet Sezer'in düşünce özgürlüğüne ilişkin sözlerini, "Bu konuşma bizi ziyadesiyle mesut etti. Demek ki Türkiye'de de, Ankara'da da hakimler var" diye karşıladı.
AP'den destek
Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun, Sezer'in dile getirdiği reform talebinin olumlu bir gelişme ve yeni oluşacak hükümete de önemli bir mesaj olduğunu ifade etti. Ceyhun, yazılı açıklamasında, "Türkiye bu reformları, Avurpa ya da Avrupa Birliği üyesi olmak için değil, kendi vatandaşları için yapmak zorunda. Bu nedenle Sayın Sezer'in dile getirdiği reform talebini, Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkileri açısından da sevindirici bir tavır olarak değerlendirmekteyim" dedi.
Birdal, Sezer'i kutladı
İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Akın Birdal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Sezer'i Anayasa Mahkemesi'nin 37'inci kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmadan dolayı kutladı. Birdal, yaptığı yazılı açıklamada, Sezer'in tüm özgürlüklerin temeli olan düşünceyi açıklama özgürlüğü konusundaki değerlendirmelerine katıldıklarını bildirdi. Türkiye'de ifade özgürlüğünün korunması için bugüne kadar çaba gösterdiklerini; paneller, kampanyalar düzenlediklerini belirten Birdal, son beş yıldır her ay yayınladıkları insan hakları raporlarında düşüncelerini açıkladıkları için para ve hapis cezaları ile karşı karşıya kalan insanların adlarına ve cezalarına yer verdiklerini ifade etti.
En yüksek yargı kurumunun başkanı olarak saptadığı sorun alanları ve çözümü için işaret ettiği ilkeleri İHD'nin de benimsediğinin altını çizen Birdal, Ahmet Nejdet Sezer'in görüş ve değerlendirmelerinin Türkiye'de insan hakları hukukunun ilerlemesine büyük katkı sağlayacağını bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

1 Mayıs her yerde alanlarda

SONRAKİ HABER

Sınav sektöründe trilyonlar dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...