10 Ağustos 2011 10:37

Suçu örtme telaşı mı?

Silopi’de polisin attığı gaz bombası nedeniyle başından ağır yaralanan ve sonrasında yaşamını yitiren 13 yaşındaki Doğan Tayboğa’nın ölüm nedeni belirlenemedi! Yapılan otopsi raporunda gaz bombasından öldüğüne ilişkin herhangi bir hüküm yer almadı. Otopsi raporunda Tayboğa’nın “Ölüm nedeni belirlenememi

Suçu örtme telaşı mı?
Paylaş

Doğan Tayboğa’nın ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla yapılan otopsi raporundan edinilen bilgiye göre Tayboğa, önce Silopi Devlet Hastanesi’ne getirildi. Oradan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Otopsi Cumhuriyet Savcısı Murat Kılıç refakatinde bilirkişi Dr. Bülent Doğan ile Otopsi Yardımcısı Cemal Baş tarafından yapıldı. Otopsi’de Doğan Tayboğa’nın yakın akrabası Erdal Tayboğa da hazır bulundu.

KANAMA VAR AMA...

Tayboğa’nın otopsisini Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’nda adli tıp uzmanı olarak görev yapan bilirkişi doktor Bülent Doğan gerçekleştirdi. Tayboğa’nın iç ve dış muayenesinde başının sağ adale grubunda kanama belirlendi. Otopsi tutanağında Silopi Devlet Hastanesi’nin adli rapor formuna da yer verildi. Buna göre Tayboğa, künt kafa travması sonucu hastaneye uyur şekilde geldi. Raporda, “Ağrılı uyarana anlamsız sözlerle cevap verdi. Sağ temporal bölgede 5-6 cm’lik kesi ve aynı bölgede 1-2 cm’lik bir kesi daha tespit edildi.”

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ait Doğan Tayboğa adına düzenlenmiş günlük gözlem formunda ise Silopi Devlet Hastanesi’nden sevk edildiği, sağ temporal parientalde parçalı çökme kırığı ve subdural hematom olduğu yer aldı.

Tayboğa’nın otopsisinin sonuç bölümünde, “Silopi Devlet Hastanesi’nden yaralı olarak Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Doğan Tayboğa’ya ait cesede yapılan ölü muayenesi, hasta dosyası tetkiki ve otopsiden elde edilen bilgi ve bulgulara göre, kişinin kesin ölüm sebebi tespit edilemediğinden otopsi esnasında alınan kan, mesane yıkama sıvısı ve iç organ örneklerinin toksikolojik inceleme için Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’na histapotolojik inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Dairesi’ne gönderildikten sonra ölüm nedeni hakkında görüş bildirilebileceği kanaatindeyim” denildi. (HABER MERKEZİ)


BAŞINDAN YARALANMIŞ YERDE TEKMELENMİŞTİ

Silopi’de polisin attığı gaz bombası nedeniyle başından ağır yaralanan ve yaşamını yitiren 13 yaşındaki Doğan Tayboğa’nın cenazesi binlerce kişi tarafından toprağa verilmişti. BDP Silopi İlçe Başkanı Bahattin Alkış, “Henüz 13 yaşında ve tüm insanlar gibi demokratik tepkilerini dile getirmek isteyen çocuklara bile tahammül etmeyen AKP zihniyeti ile karşı karşıyayız" demişti.

Şırnak’ın Silopi İlçesi Cudi Mahallesi’nde 24 Temmuz akşamı polisin attığı gaz bombası sonucu ağır yaralanan ve ameliyat olduğu Diyarbakır Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren 13 yaşındaki Doğan Tayboğa’nın cenazesine binlerce kişi katılmıştı.

Cenaze töreninde yapılan konuşmalarda Başbakan Erdoğan’ın polisin yetkilerini arttırarak, 1990’lı yıllarda özel harekat polislerinin bölgede sergilediği politikaları yeniden devreye sokmaya çalıştı belirtilmişti. Törende Tayboğa’nın yere düştükten sonra bile tekmelendiğine dikkat çekilmişti.

ÖNCEKİ HABER

İFSAK’tan Nükleer Karşıtı Platforma destek

SONRAKİ HABER

EMEP: Emperyalist işgal planlarına karşı birleşelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...