10 Ağustos 2011 10:12

İFSAK’tan Nükleer Karşıtı Platforma destek

Hiroşima’ya atom bombası atılmasından 66, Çernobil nükleer santralinin patlamasından 22 sene geçti. Bu süreçte yüz binlerce insan yaşamını yitirdi. Sağ kalanlar ciddi sağlık sorunlarıyla boğuştu. Nükleer felaketi sadece yaşandığı anla kalmadı. Kendinden sonraki nesillerde etkilerini daha da arttırarak hissettirdi. Kanserli h&uum

İFSAK’tan Nükleer Karşıtı Platforma destek
Paylaş
İsmail Afacan

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, önceki gün Nükleer Karşıtı Platforma destek amaçlı sinevizyon gösterimi yaptı. Burak Şenbak’ın hazırladığı gösterimde Hiroşima ve Çernobil’in insanlarda yarattığı tahribatı anlatan görsellerin yanı sıra 24 Nisan’da Kadıköy’de yapılan nükleer karşıtı mitingde İFSAK üyelerinin çektiği fotoğraflarda yer aldı. Ayrıca fotoğraflarıyla katkı sunan üyelere de birer plaket verildi.

İFSAK başkan yardımcısı Serkan Turaç konuşmasında gösterimi tekrar yapacaklarını belirtti. Dernekte nükleere karşı çıkmayan  üyelerin de olduğunu belirten Turaç, gösterimi nükleer karşıtı platforma destek amaçlı yaptıklarını ve nükleer karşıtı eylemlere katılacaklarını belirtti. Ülkede nükleer santrale uygun bir alt yapının olmadığını da söyleyen Turaç, yapılacak her nükleer santralin doğaya ve insana zarar vereceğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buyrun Evliya Çelebi’nin dünyasına!

SONRAKİ HABER

Suçu örtme telaşı mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...