24 Nisan 1999 21:00

Basın Konseyi'nden Öncü'ye kınama

Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin başvurusu üzerine, Öncü gazetesinin kınanmasına karar verdi.

Paylaş
Basın Konseyi'nden Öncü'ye kınama
Basın Konseyi Yüksek Kurulu, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin başvurusu üzerine, Öncü gazetesinin kınanmasına karar verdi. Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Konsey Yüksek Kurulu'nun, Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nin başvurusu üzerine, Öncü gazetesinin 13, 14, 15 ve 16 Mart 1999 günlü nüshalarında yayınlanan "Kadim Dostun Yaptığına Bak", "Diktatörün Kara Yüzü", "Aliyev Lobisi, Kara Diktatör Sindi" ve "Diktatör ve Adamları" başlıklı yazıları değerlendirdiği belirtildi.
Şikayet konusu yayınlarda "Azerbaycan Milli Takımı'nın kamp için Güney Kıbrıs'a göoderilmesinin kamuoyunda tepki ile karşılandığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Rum dostu olduğu, ülkesini tam bir diktatör gibi yönettiği" şeklinde çeşitli iddialara yer verildiği kaydedilen açıklamada; "Öncü gazetesinin şikayet konusu yayınları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan ifadeler içermektedir. Örneğin (diktatör) kelimesi eleştiri sınırlarının ötesinde açıkça hakaret niteliğindedir. Yayınlasda, Haydar Aliyev'e yönelik diğer suçlamaların da gerçeği yansıttığını ortaya koyacak kanıt yoktur. Yüksek Kurul, belirtilen nedenlerle Basın Meslek İlkeleri'nin (Kişileri ve kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez) şeklinde düzenlenen 4. maddesini ihlal eden Öncü gazetesinin kınanmasına oy birliği ile karar vermiştir." denildi.
ÖNCEKİ HABER

Şimdi Şarlo zamanı!

SONRAKİ HABER

Le Monde seçim sonuçlarını yorumladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...