23 Nisan 1999 21:00

Deri işçilerine saldırı protesto edildi

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde, direnişte olan Ayaz Deri işçileri ve Deri-İşTuzla Şubesi yöneticilerine yönelik jandarma saldırısı ve gözaltılar protesto edildi.

Paylaş
Deri işçilerine saldırı protesto edildi
Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde, direnişte olan Ayaz Deri işçileri ve Deri-İş Sendikası Tuzla Şubesi yöneticilerine yönelik jandarma saldırısı ve gözaltılar protesto edildi.
Aylardan beri direnişte olan Ayaz Deri işçileri, önceki gün fabrikadan mal çıkarılmasına engel olmak istemiş, ancak jandarmanın saldırısına uğramışlardı. Saldırıda yaralanan Deri-İş Tuzla Şube Sekreteri Hasan Sonkaya ile çok sayıda işçi gözaltına alınarak, Tuzla Jandarma Komutanlığı'na götürülmüştü.
Deri-İş Sendikası Genel Merkezi, Sonkaya'nın ağır yaralandığını ve hastanede yoğun bakıma alındığını, Şube Başkanı Cemal Taşkın'ın da hırpalandığını, Organize Deri Sanayi Bölgesi'nin abluka altında olduğunu ve onlarca deri işçisinin sanayi bölgesi çıkışında araçlardan indirilerek gözaltına alındığını açıkladı.
'Deri işçileri ile omuz omuza'
TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu da, yaptığı açıklamayla deri işçilerine saldırıyı protesto etti.
Ayaz Deri işçilerinin ve şube yöneticilerinin jandarma tarafından dövülerek gözaltına alınmalarının, sendikal haklar kadar insan haklarının da ihlali anlamına geldiğini belirten Topçu, şunları söyledi: "Deri işverenlerinin kriz bahanesi ile 1000 dolayında işçiyi işten çıkardığı ve işe geri dönmek için yüzlerce işçinin işyerleri önünde beklediği bu ortamda, yaşamlarını onurluca çalışarak kazanan işçilere ve sendika yöneliticilerine yapılan saldırı, siyasal iktidarın işçi ve emekçilere karşı alacağı tutumu da göstermektedir. Sendikalar başta olmak üzere tüm emek güçleri saldırılara karşı ortak tutum almalı ve deri işçileri ile omuz omuza olmalıdır. Saldırıyı protesto ediyor, deri işçileri ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz."
ÖNCEKİ HABER

Askeri işyerlerinde esneklik dayatılıyor

SONRAKİ HABER

Adana Eğitim-Sen'de delege kıyımı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa