22 Nisan 1999 21:00

Karayalçın umut arıyor

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Karayalçın, Pursaklar beldesinin hukuka aykırı olarak anakent belediye başkanlığı için oy kullandığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'nun seçimleri iptal etmesi gerektiğini söyledi.

Paylaş
Karayalçın umut arıyor
CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Murat Karayalçın, Pursaklar beldesinin hukuka aykırı olarak anakent belediye başkanlığı için oy kullandığı gerekçesiyle İl Seçim Kurulu'nun seçimleri iptal etmesi gerektiğini söyledi. Karayalçın dün CHP Ankara İl Örgütü'nde düzenlediği basın toplantısında, Pursaklar beldesinin büyükşehir meclisine üye gönderemediğini hatırlattı.
Karayalçın, 18 Nisan seçimlerinde sağda bir bütünleşme yaşanırken, sosyal demokratların birlik olamadığını söyledi. DSP'nin adayı Doğan Taşdelen'i çekilmediği için eleştiren Karayalçın, özür dilemekle, üzgünüm demekle bu durumun geçiştirilemeyeceğini kaydetti. Taşdelen'in kendisini arayarak "üzgünüm" dediğini belirten Karayalçın, Taşdelen'in Ankaralıların isteğini yerine getirmediğini söyledi. Karayalçın, Melih Gökçek'e oy veren seçmenlere gerçekleri göstermek için çalışmaların süreceğini, Gökçek'in seçimleri kazanabilmek için belediyenin olanaklarını kullandığını, ekmek, kömür, odun dağıttığını belirterek, adil olmayan bir seçim yarışının yaşandığını vurguladı.
Seçimi kazanamasalar bile kendisine verilen oyların en büyük ödül olduğunu öne süren Karayalçın, bugüne kadar partinin değişik görevlerinde yer aldığını, bundan sonra da parti görevlerini yerine getireceğini söyledi.
Karayalçın, basın mensuplarının Baykal'ın istifası yönündeki sorularına cevap vermekten kaçınarak, "Halen Ankara için şansımı kaybetmiş değilim. Şu anda tüm gücümü bu noktada topluyorum" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Mersin'de oy sayımında şaibe

SONRAKİ HABER

Meclis'te türban belirsizliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa