15 Haziran 2015 00:52

Yolsuzluk eylemi soruşturmasında savcı muhabirimize de soruşturma açtı

Paylaş

İzmir’de 17 Aralık operasyonuyla gündeme gelen yolsuzluklar iddialarını protesto eylemine katıldıkları gerekçesiyle onlarca kişiye soruşturma açıldı. Hızını alamayan savcı eylemi takip etmek için orada bulunan gazetemiz muhabiri Eda Aktaş’a da soruşturma açtı.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara kadar uzanan yolsuzluk iddiaları ile Urla’da HDP ilçe binasının açılışı sırasında çıkan olayları protesto etmek amacıyla 26 Şubat 2014 tarihinde İzmir Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla Alsancak Plevne Bulvarında toplanan kitle, Basmane Meydanı’na yürümüş, yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte “Hükümet istifa” pankartı taşınmıştı.“Her yer yolsuzluk, her yer rüşvet” sloganlarının  atıldığı eyleme, polis sert şekilde müdahale etmiş ve 22 kişi gözaltına alınmıştı. Eylemden yaklaşık 1,5 yıl sonra savcılığın talimatı ile eyleme katılanlar hakkında soruşturma açıldı. Söz konusu eylem nedeni ile savcılığın talimatı ile başlatılan soruşturmada 40’a yakın kişi “2911 sayılı kanuna muhalefet, kamu malına zarar verme, mala zarar verme ve görevli memura mukavemet” suçlanıyor. 

DELİL YOK SORUŞTURMA VAR

Hakkında soruşturma açılan gazetemiz muhabiri Eda Aktaş, söz konusu eylemde haber takibi yaptığı belli olmasına rağmen sanki eyleme katılmış gibi hakkında soruşturma açıldığını söyledi. Bu tür soruşturmalarla gazetecilerin baskı altına alınmak istendiğini söyleyen Aktaş, “Orada haber takibi yaptığım belli olmasına rağmen hiçbir dayanak ve delil olmadan hakkımda soruşturma açılıyor. İfademde de olay günü haber takibi için orada olduğumu soyledim. Suçlamaları reddetim. Tamamen haber yapmamızı engellemeye dönük soruşturmalar bunlar. Biz herşeye rağmen gerçekleri yansıtmaya devam edeceğiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)                                                                            

 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Sözcükler yetmiyor harf söyleyeceğiz’

SONRAKİ HABER

‘Seçimlerin birinci kaybedeni Erdoğan’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...