10 Ağustos 2011 09:49

Okumadığı Kürtçe şarkıdan ceza aldı

Hakkari’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde sahne alan müzisyen Şükran Turan’a söylemediği “De rabin ciwano” şarkısından 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Turan, “Kürtçe yasağı yok” diyen Başbakan Erdoğan’a “Bu ceza niye” diye sordu.Çukurca’da geçt

Okumadığı Kürtçe şarkıdan ceza aldı
Paylaş
Hamza Gündüz

İTİRAZ EDECEK

Verilen cezaya tepki gösteren Şükran Turan, Kürtçe televizyonun açıldığı ve hükümetin Kürtçe üzerindeki yasakların kaldırıldığı yönündeki açıklamalarına rağmen verilen cezanın yasaların ne kadar değiştiğinin göstergesi olduğunu dile getirdi. Etkinliğe katıldığını ve Kürtçe parçalar söylediğini belirten Turan, ismi geçen parçayı hiçbir zaman okumadığını dile getirdi. Turan, kanıta rağmen mahkemenin polis tutanakları üzerinden ceza verdiğini kaydetti.

Yıllardır Hakkari ve bölgede müzik yaptığını dile getiren Turan, “Davaya konu olan ve okuduğum iddia edilen parçayı hiç okumadım” dedi.

Buna rağmen kendisine 1 yıl 6 ay hapis cezası ve 150 TL para cezası verildiğini belirten Turan, “Ceza haksız yere verilmiştir. Karara itirazda bulundum. Şimdi temyizdeki davanın sonucunu bekliyorum” dedi.

HANİ KÜRTÇE SERBESTİ?

“Kürtçenin önünde hiçbir engel yok” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da Turan  şöyle seslendi: “Madem ki Kürtçenin önünde engel yok, o zaman ben neden okumadığım bir Kürtçe parçadan dolayı ceza aldım?​”
(HakkariDİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Çukurca’da her yurttaş bir BDP yöneticisidir'

SONRAKİ HABER

Tedavi edilmezse kangren olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa