14 Haziran 2015 18:35

Pınar Karşıyaka, play off final serisinde 2-1 öne geçti

Paylaş

Türkiye Basketbol Ligi (TBL) play off final serisinin İzmir'de oynanan üçüncü maçında Pınar Karşıyaka, Anadolu Efes'i 71-65 mağlup etti. Pınar Karşıyaka, bu skorla seride 2-1 öne geçti. 

Serinin üçüncü maçı, Karşıyaka Spor Salonu'nda oynandı. Karşıyakalı taraftarlar müsabakaya büyük ilgi gösterdi ve tribünleri doldurdu. Pınar Karşıyaka taraftarları tribünden, dün doğum günü olan baş antrenör Ufuk Sarıca'nın doğum gününü kutladı. 

Serinin İstanbul'da oynanan ilk maçını Anadolu Efes 95-92, ikinci maçını Pınar Karşıyaka 86-85 kazanmıştı. Toplam 4 galibiyete ulaşacak olan takımın sezonu şampiyon olarak tamamlayacağı serinin dördüncü maçı 16 Haziran Salı günü yine Pınar Karşıyaka'nın ev sahipliğinde Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak. 

1. Periyot: 18 - 18
2. Periyot: 35 - 39
3. Periyot: 55 - 51
4. Periyot: 71 - 65

ANADOLU EFES’TEN İTİRAZ
 
Seride 2-1 geriye düşen Anadolu Efes, maçtan önce iptal için Basketbol Federasyonu’na başvurdu. Efesliler iptale gerekçe olarak salona kapasitesinin üzerinde seyirci alınması, merdiven boşluklarının dolması ve bir potanın nizami standartlarda olmamasını gösterdi. Karşıyaka’dan görevliler oyuncular ısınmadan önce potayı tamir etti. Federasyon yetkilileri itirazı tutanaklara geçse de maç oynandı. İstanbul temsilcisi ev sahibi olduğu serinin ikinci karşılaşmasının ardından oyuncusu Heurtel’e verilen 2 maçlık cezayı protesto etmek için parkeye formalarında siyah bantla çıktı.

SİYAH BANT NEDENİYLE CEZA GÜNDEMDE

Efes’in siyah bant nedeniyle Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu’ndan ceza alması gündemde. Anadolu Efes Antrenörü Dusan Ivkovic de maç sonrası hakemlerden dert yandı. Kendilerinin 9, Karşıyaka’nın 30 faul attığını söyleyen deneyimli çalıştırıcı, “Rakibi tebrik edemiyorum. Resmen 8 kişiye 5 kişi oynadık” dedi. Anadolu Efes cephesinin itirazlarını doğru bulmadığını söyleyen Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca ise, “Biz sezon başından beri aynı salonda oynuyoruz. Maç öncesi itirazlarına anlam veremedim” diye konuştu. Mavi-beyazlılarda karşılaşmada sakatlanan Krstic’in çapraz bağlarında kopma şüphesi var. Sırp oyuncunun durumu MR’ın ardından belli olacak. Oyundan çıkarken taraftarlara hakaret içerikli hareket yapan oyuncu de ceza alabilir.

OTELE BİLE DENETLEME

Anadolu Efes’in Pınar Karşıyaka’yla oynayacağı final serisi için İzmir’e kulüp aşçısıyla geldiği ortaya çıktı. Basmane semtindeki Ramada Otel’de kalan İstanbul temsilcisinin kulüp aşçısı, otelde oyuncular için çıkan yemekleri denetliyor. Efes’in yemeklere herhangibir yabancı madde atılması ihtimaline karşı bu önlemi aldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

3 kuzen ırmakta boğuldu

SONRAKİ HABER

8. kattan düşen işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa