10 Ağustos 2011 09:46

'Çukurca’da her yurttaş bir BDP yöneticisidir'

HAKKARİ’de BDP Çukurca İlçe Başkanı Sıddık Güzel’in de aralarında bulunduğu 21 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. Baskıların kınandığı eylemde, “Çukurca’da her yurttaş bir BDP yöneticisidir” mesajı verdi.Çukurca’da 8 Ağustosta yapılan ev baskınlarında BDP Çukurca İl&ccedi

'Çukurca’da her yurttaş bir BDP yöneticisidir'
Paylaş

HAKKARİ’de BDP Çukurca İlçe Başkanı Sıddık Güzel’in de aralarında bulunduğu 21 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. Baskıların kınandığı eylemde, “Çukurca’da her yurttaş bir BDP yöneticisidir” mesajı verdi.

Çukurca’da 8 Ağustosta yapılan ev baskınlarında BDP Çukurca İlçe Başkanı Sıddık Güzel, Belediye Başkanvekili Didar Kara ve İl Genel Meclis Üyesi Kerem Ayar’ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin gözaltına alınması protesto edildi. BDP Hakkari İl Başkanvekili Orhan Koparan, Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, BDP ilçe binası önünde açıklama yaptı. Koparan, gözaltıları kınayarak başladığı konuşmasında, yaşanan her olaydan sonra arkadaşlarının gözaltına alınarak tutuklandığına dikkat çekti. Koparan, Çukurca’da parti üye ve yöneticilerine ilişkin yaşanan gözaltılara değinerek, “AKP hükümeti ne kadar çabalarsa çabalasın Kürt halkı mücadelesine devam edecektir. AKP ve onun askeri şunu iyi bilsin ki, Çukurca’daki herkes bir başkan Sıddık Güzel’dir, bir encümendir, bir yöneticidir” dedi.

Koparan’dan sonra kısa bir açıklama yapan Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise, Çukurca üzerinde farklı oyunların devreye sokulduğunu belirterek, baskılara karşı “partinize sahip çıkın” çağrısı yapıldı.
(HAKKARİ)

ÖNCEKİ HABER

Silah ateş aldı: 2 asker ağır yaralı

SONRAKİ HABER

Okumadığı Kürtçe şarkıdan ceza aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...