14 Haziran 2015 16:49

Eskişehir’de vatman tramvayı eylem yapanların üstüne sürdü

Paylaş

Eskişehir'de toplu sokak hayvanı ölümlerini protesto etmek amacıyla yürüyüş yapan gruptaki bir genç kadına arkadan gelen tramvay çarptı. Genç kadın ayağından hafif şekilde yaralanırken yürüyüşe katılanlar, durmayıp yoluna devam eden kadın vatmanın kullandığı tramvayın altında kalma tehlikesi yaşadı.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi Espark Alışveriş merkezi önünde toplanan Hayvanları Koruma Derneği ile Eskişehir Anarşi İnisiyatifi üyesi yaklaşık 60 kişi, kentte son günlerde meydana gelen toplu sokak hayvanı ölümlerini protesto etti. 'Devlet, insan-hayvan ayırt etmez katleder' yazılı pankart açan grup çeşitli sloganlar atarak Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. 

TRAMVAY DURMADI

Gruptakiler İsmetönü Caddesi'ndeki tramvay yolunda yürürken Yunus Emre Devlet Hastanesi-Otogar seferini yapan kadın vatmanın kullandığı tramvay, yürüyüşçülerin kenara çekilmesi için bir kaç kez korna çaldı. Vatman, uyarılara rağmen tramvay yolunda gidenlerin üzerine doğru tramvayı sürdü. Bu sırada bir genç tramvayın çarpması sonucu yol kenarına fırladı. Olayda yaralanmayan genç arkadaşları o an duran tramvayın vatmanına tepki gösterdi. Vatman ise tramvayı tekrar hareket ettirdi ve bir genç kadına çarparak ayağından yaralanmasına neden oldu. Yürüyüşçülerden bir genç ise tramvayın ön kısmına çıktı. Vatmanın hızlanarak götürdüğü genç kendini yolun kenarına attı ve yanından geçen tramvayı tekmeledi. Bu sırada yoldan geçen bir genç de tramvaya tekme atan gence tepki gösterince kısa süreli tartışma yaşandı.

'BELEDİYE İNTİKAM ALIYOR'

Tramvay uzaklaştıktan sonra sağ ayağından yaralanan genç kadın 112 ambulansıyla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Eskişehir Hayvanlar Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt, tramvayın hayvan haklrı savunucuları üzerine sürülmesine tepki göstererek, "Vatman özelikle yaptı. Belediyeye yapılmış bir eylem, özellikle çarpıyorlar. Önünde olduğunu bile bile ezmeye çalıştı arkadaşlarımızı. Sonuçta bu belediyeye karşı yapılmış bir eylem bunun intikamını alıyorlar" dedi.

Gruptakiler daha sonra yürüyüşlerine devam etti. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önüne gelen hayvan hakları savunucuları, sokak hayvanlarına yönelik katliamlar sona erinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Alkışlarla hayvan katliamlarını protesto eden grup daha sonra dağıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Avrupalı siyasetçiler ilk defa Donbass’ta

SONRAKİ HABER

Êzidî kadınlar için hukuki ve tıbbi yardım şart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...