14 Haziran 2015 04:58

9 YPG/YPJ’linin cenazesi memleketlerine uğurlandı

Rojava’da 'Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi' kapsamında IŞİD ile girilen çatışmada yaşamlarını yitiren 9 YPG/YPJ savaşçısının cenazeleri Silopi’de yapılan otopsi işlemlerinin ardından defnedilmek üzere memleketlerine doğru yola çıkarıldı.

Paylaş

Rojava'da 6 Mayıs'ta başlayan “Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi” kapsamında Kizwan Dağı'nın özgürleştirilmesi için yapılan operasyonda IŞİD ile girilen çatışmada yaşamlarını yitiren YPG/YPJ'liler Meryem Özkan (Dicle Gabar), Tansu Korkmaz (Dersim Roniya Gever), Şilan Hayme (Hedar Meyaser Amed), İbrahim Boyat (İbrahim Norşin), Azad Çakar (Bager Radin), Mansur Ateş (Êrîş Argeş), Selman Alper (Zagros Mardin), Mustafa Kayar (Bager Radin) ve Hüseyin Döner'in (Sidar Sipan) cenazeleri Silopi Devlet Hastanesinde yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Cenazeleri teslim alan aileler ve hastane önünde bekleyen yüzlerce kişi, “Şehid namirin” sloganları eşliğinde cenazeleri hastane morgundan alarak cenaze araçlarına taşıdı. Kobane Mahallesi’de bulunan Mekke camisine getirilen YPG/YPJ savaşçılarının cenazeleri dini vecibeleri yerine getirildikten sonra defnedilmek üzere memleketlerine doğru onlarca araçlık konvoy eşliğinde yola çıkarıldı.

Yapılan otopsi işlemlerinin ardından memleketlerine uğurlanan YPG/YPJ savaşçıları Özkan’ın Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Korkmaz’ın Yüksekova’da, Hayme ve Ateş’in Diyarbakır’da, Boyat ve Döner’in Bitlis’te, Alper ve Kayar’ın Mardin’de ve Çakar’ın Adana’da bugün düzenlenecek törenlerin ardından son yolculuklarına uğurlanacakları öğrenildi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçileri dedelerinin izinde!

SONRAKİ HABER

YPG'nin Til Ebyad hamlesi an meselesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa