10 Ağustos 2011 09:35

Koreler arasındaki ipler yine gerildi

DOĞU Asya’nın ‘düşman’ kardeşleri Güney ve Kuzey Kore arasında tansiyon yine yükseldi.Kuzey Kore’nin tatbikatta ateşlediği top mermileri Yeonpyeong adası yakınlarında denize düştü. Güney Kore bunun üzerine topçu ateşi ile karşılık verdi. Seul’ün mermileri de sulara isabet etti. Olayda, can kaybı ve

Koreler arasındaki ipler yine gerildi
Paylaş

DOĞU Asya’nın ‘düşman’ kardeşleri Güney ve Kuzey Kore arasında tansiyon yine yükseldi.

Kuzey Kore’nin tatbikatta ateşlediği top mermileri Yeonpyeong adası yakınlarında denize düştü. Güney Kore bunun üzerine topçu ateşi ile karşılık verdi. Seul’ün mermileri de sulara isabet etti. Olayda, can kaybı veya hasar meydana gelmedi. Yonhab Ajansı’nın verdiği habere göre, Güney Kore Savunma Bakanlığından bir yetkili, Kuzey Kore’nin Yeonpyeong adasına açtığı topçu ateşinin tatbikat atışı gibi göründüğünü belirtti. Güney Kore’den askeri bir yetkili, Kuzey Kore mermilerinin, geçen kasımda benzer hadisede, 4 kişinin öldüğü noktaya yakın yeri vurduğunu açıkladı.

O tarihte Kuzey Kore, Yeonpyeong adasına 100’den fazla atış yapmıştı. Saldırı, mart 2010’da, Seul’e ait savaş gemisinin batmasıyla gerginleşen ilişkilere yeni darbe vurmuştu. İki ülke diplomatları, geçen ay Endonezya’daki toplantıda yapıcı görüşmeler gerçekleştirmişti.

Kuzey Kore’den bir heyet daha sonra New York’ta ABD’li yetkililerle buluşmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Japonya’da nükleer kriz bitmiyor

SONRAKİ HABER

İran ve Libya'dan müdahale çağrısı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...