13 Haziran 2015 16:20

YPG: Kötülüğün kaynakları kaybedecek

YPG Genel Komutanlığı, bazı basın organlarında çıkan ‘YPG Arap halkına karşı katliam yapıyor’ biçimindeki haberlere tepki göstererek, 'Çetelere karşı yürütülen bu zorlu mücadele kapsamında, tüm halkların ve oluşumların şeref ve namusunu korumak için direniş bayrağını yükseltmiş bulunuyoruz' dedi.

Paylaş

YPG Genel Komutanlığı, bazı basın organlarında çıkan ‘YPG Arap halkına karşı katliam yapıyor’ biçimindeki haberlere tepki göstererek, 'Çetelere karşı yürütülen bu zorlu mücadele kapsamında, tüm halkların ve oluşumların şeref ve namusunu korumak için direniş bayrağını yükseltmiş bulunuyoruz' dedi. YPG'nin yazılı açıklamasında  'Kötülük ve fitne üreten bu odakların oyunu daha başından boşa çıkacaktır' denildi.

ANHA'nın haberine göre YPG Genel Komutanlığı,  uluslararası kuruluş ve örgütlere yönelik yaptığı daveti tekrarlayarak şunları belirtti: “Buyurun Rojava Kurdistanı’na gelin, ziyaret edin. Kötülüğe ve teröre karşı omuz omuza direnen halklarımız arasındaki uyum, dayanışma ve birlik ruhunu ve burada yaşanan gerçekliği kendi gözlerinizle görün.”

YPG Genel Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Ortadoğu’da, özelde Irak ve Suriye’de DAIŞ terörüne karşı çok kapsamlı bir savaş yürütülmektedir. YPG, bugüne kadar DAIŞ çetelerine karşı büyük bir rol oynayarak DAIŞ çetelerini bölgeden temizlemeye devam etmektedir. Günümüze kadar da tüm Rojava Kurdistanı ve Suriye’den çıkarılmaları için DAIŞ çetelerine karşı şiddetli bir savaş yürütülmektedir. Çetelere karşı yürütülen bu zorlu mücadele kapsamında, tüm halkların ve oluşumların şeref ve namusunu korumak için direniş bayrağını yükseltmiş bulunuyoruz.

Bazı basın-yayın organları YPG güçlerimiz ve koalisyon güçlerinin DAIŞ çetelerine karşı yürüttükleri bu savaşı, hakikatinden uzaklaştırarak yanlış yansıtma gayretindedir. DAIŞ çetelerinin gerçekleştirdikleri katliamlara meşruiyet kazandırıp çeteleri temize çıkarmak amacıyla geliştirilen iftiralarla YPG güçlerimizi teşhir etme, gerçek dışı ve mesnetsiz töhmetlerle suçlama çabasına girmektedir.

Bazı basın organları, bugüne kadar hiçbir somut çalışma yürütmemiş, her zaman bölge güçlerine daha çok yaranmak için bu güçlerin güdümünde hareket ederek kirli yöntemlerle birliklerimizi karalamayı amaç edinen Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün raporlarını esas alarak güçlerimizi suçlamaya çalışmaktadır. Ayrıca bununla da DAIŞ çetelerinin vahşi katliamlarının, yağma ve talanının sorumluluğu güçlerimize fatura edilmeye çalışılmaktadır.

2011 yılında kurulan ve insanların özgür iradesi için çalıştığı iddiasındaki Suriye İnsan Hakları Örgütü, söz ettiği bu gerçekliğin tamamen dışında, kendisini besleyen bölgesel güçlerle tam bir uyum içinde hareket ederek yalan üretip iftira atmaktan başka bir şey yapmamaktadır. Yoksa YPG içindeki en temel güçlerden olan Arap halkımız tüm gücüyle YPG’nin yanında ve onunla omuz omuza DAIŞ’a karşı savaşırken neden DAIŞ çetelerini ‘silahlı muhalefet’ olarak adlandırıp ‘YPG Arap halkına karşı katliam yapıyor’ gibi iftiraları üzerimize atarak bize savaş açsın? Neden yalanlarla gerçekleri gizleyip saklama gereği duysun?

Bir grup ajandan (muhabir denmiş) oluşan bu örgüt, tüm muhbirlerinin Baaslı olduğunu gayet iyi bilmektedir. Bunlar, geçmişten günümüze kadar sürekli rapor, ihbar ve her türlü kirli işlere batmışken şimdi de daha rahat fitne ve çelişki yaratmak, DAIŞ’ın pisliklerini gizleyebilmek için gücünü bu sözde hukuk örgütünden almakta, büyük bir uyum ve işbirliği temelinde perspektifini de buradan almaktadır.

Çok uzaklardan gelerek topraklarımızı işgal etmek, halkımızı katliamdan geçirip malını mülkünü talan etmek ve bizi topraklarımızdan sürmek isteyen DAIŞ çetelerine karşı Kürdistan bölgesindeki tüm halkların savaşarak günden güne yenilgiye uğrattığı, Kürt-Arap-Süryanilerin topraklarını ve onurunu savunmak için aynı mevzide kanlarının döküldüğü bir günde güçlerimize karşı başlatılan bu saldırı kampanyası hiç kuşku yok ki her tülü insani ve kültürel değerden ahlak, şeref ve namustan yoksunluğu ifade etmektedir.

YPG olarak tüm insani örgüt ve kurumlarla insan haklarını savunan cemiyetlere çağrımızı yineliyoruz. Tüm insani örgütlerle insan hakları kuruluşlarından talebimiz aldıkları bilgilerde daha duyarlı olmaları, yayınladıkları bilgileri de teyit ettirmeleridir. Çünkü bugün Cizîr Kantonu’nda yaşayan halklar arasında büyük bir uyum ve efsanevi bir bağlılık ve dayanışma ruhu vardır. Bu tür duyuma dayalı gerçekdışı bilgiler somutta olumsuz etki yaratmaktadır.

Ancak kendilerini bölge güçlerinin ermine amade kılan ve onların planları doğrultusunda kurulan bu tür yapılanma ve örgütler, yürüttükleri kirli işlerden vazgeçemeyecektir. Çünkü kendilerini maddi araçlara bağlamış bu örgütler, insanlık mücadelesinden çoktan vazgeçmişlerdir. Suriye İnsan Hakları Örgütü  ile Kurd Watch sitesi bu gerçekliği çok açık bir şekilde gözler önüne sermektedir. Bu kuruluşlar, gerçeklikten uzak raporlarıyla şovenizm ve fitne geliştirmek suretiyle insanlık dışı DAIŞ çetelerine karşı yürütülen savaşı Arap halkına yürütülüyormuş gibi göstermeyi yaşam gerekçeleri haline getirmişlerdir.

Cizîr Kantonu’nda Arap halkımızın siyasi, askeri alandaki mücadeleye katılımı günden güne artmaktadır. İşte buna karşı planlı ve kirli bir özel savaş yürütülmektedir. Bu tür gerçek dışılıklara öncülük eden kuruluşlar bu amaçla hazırladıkları raporlar ve basın yoluyla halklar arasındaki birlik ve beraberliği parçalamak, ayrıştırmayı geliştirmek suretiyle DAIŞ çetelerini vahşi katliamlarına meşruiyet kazandırmaya çalışmaktadır.

Onlara ‘oynadığınız oyun daha şimdiden boşa çıkacak ve sonuçsuz kalacaktır’ diyoruz. Çünkü tüm halklardan oluşan yönetimimiz ve bu yurdun genç kadın ve erkekleri sayesinde her geçen gün büyüyen gücümüzle tüm halklarımız teröre karşı omuz omuza bir duruş sergilemiştir.

YPG olarak daha önce tüm uluslararası kuruluş ve örgütlere yönelik davetimizi tekrarlıyoruz. Buyurun Rojava Kurdistanı’na gelin, ziyaret edin. Kötülüğe ve teröre karşı omuz omuza direnen halklarımız arasındaki uyum, dayanışa ve birlik ruhunu ve burada yaşanan gerçekliği kendi gözlerinizle görün”. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Toprak altında kalan işçi ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

ABD'de polis merkezine bombalı ve silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...