13 Haziran 2015 13:02

YPG'li Çınar ve Kumral'ı binler uğurladı

Kobanê'de IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda yaşamını yitiren YPG'liler Mehmet Reşit Çınar'ın (Dîzgör Egîd) ve Mahsun Kumral'ın (Rızgar Amed), memleketlerinde toprağa verildi.

Paylaş

Kobanê'de IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda yaşamını yitiren YPG'liler Mehmet Reşit Çınar'ın (Dîzgör Egîd) ve Mahsun Kumral'ın (Rızgar Amed), memleketlerinde toprağa verildi.

Kobanê köylerini özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren YPG'li Mahsun Kumral'ın (Rızgar Amed) cenazesi, memleketi Lice'de binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi. Urfa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işleminin ardından Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'na getirilen Kumral'ın cenazesi, burada yerine getirilen dini vecibelerin ardından ailesi, MEYA-DER ve yüzlerce kişinin katılımı ile oluşturulan konvoy ile Lice'ye doğru yola çıkarıldı. Lice girişinde yüzlerce kişi konvoyu, "Şehid namirin" sloganı ile karşıladı. Lice'den geçirilerek "Şehit Amed ve Şehit Hevidar Şehitliği"ne getirilen Kumral için burada tören düzenlendi. PKK Lideri Abdullah Öcalan, PKK'nin öncü kadrolarından Mahsum Korkmaz, Mazlum Doğan ve YPG'li Kumral'ın posterlerinin açıldığı tören, "Çerxa şoreşê" marşı eşliğinde yapılan saygı duruşu ile başladı. Törende ilk olarak konuşan MEYAD-DER Diyarbakır Eşbaşkanı Mehmet Yaşar, "Maxmur ve Rojava'nın her noktasında şehitlerimizin kanı ve kahramanlıkları vardır. Bizler onlara minnettarız" dedi.

Yaşar'ın ardından konuşan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek ise, tarihi bir dönemde olduklarını belirterek, "Ortadoğu yeniden şekilleniyor. Rojava ise Önder Apo'nun felesefesiyle zafere yürüyor ve tüm kirli projeleri boşa çıkarıyor. Bugün elde ettiğimiz tüm kazanımlar şehitlerimizin sayesindedir. Onların beklentilerinin ve mücadelelerinin zaferlerle sonuçlanması için çabamızı ve mücadelemizi daha da büyütmeliyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kumral'ın cenazesi, "Ey şehit çeka te erdê namine" ve "Tekoşin berxwedan rêya me rêya şehidan" sloganları ve okunan dualar eşliğinde toprağa verildi.

Yurttaşlar daha sonra, Lice Karahasan Mahallesi Taziye Evi'nde kurulan taziyeye geçti.

ÇINAR SURUÇ'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Kobanê'de 10 Haziran'da IŞİD ile girilen çatışmada hayatını kaybeden YPG'li Mehmet Reşit Çınar'ın (Dîzgör Egîd) cenazesi Urfa'nın Suruç ilçesine bağlı Yörecik (Zekî) Mahallesi'nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Murşitpınar Sınır Kapısı'ndan alınarak Urfa Adli Tıp Kurumu'na getirilen YPG'li Çınar'ın cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından Suruç'a getirildi. Yüzerce araçlık konvoyla Suruç'un Yörecik Mahallesi'ne getirilen Çınar'ın cenazesi mahallenin girişinde, aralarında HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ve DBP İlçe Eşbaşkanı İsmail Kaplan ve MEYA-DER temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi tarafından karşılandı. Omuzlara alınan cenaze, sloganlar eşliğinde mahalle mezarlığına getirildi.

Dini vecibeleri yerine getirilen YPG'li Çınar'ın cenazesi dualar ve "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde toprağa verildi. Defin işlemlerinin ardından saygı duruşunda bulunan kitleye hitap eden MEYA-DER Temsilcisi Memê Erkan, halkı uğruna yaşamını feda edenlerin anılarının mücadelelerinin gerekçesi olacağını vurguladı. HDP Urfa Milletvekili Dilek Öcalan ise Kürt halkına düşmanlık yapanlar tarafından desteklenen IŞİD'in tüm Rojava'dan sökülüp atılacağını dile getirdi. Öcalan, "Bu uğurda yaşamını yitiren bütün kahramanlarımıza ve anılarına sonuna kadar sahip çıkacak ve yaşatacağız" dedi.

Tören DBP İl Eşbaşkanı İsmal Kaplan'ın da yaptığı konuşmanın ardından sloganlarla sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kocaköy'de yol kesen silahlı bir grup kimlik kontrolü yaptı

SONRAKİ HABER

Grev öncesi son uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...