13 Haziran 2015 11:00

Saldırıya uğrayan askerden haber alınamıyor

Ankara'da zorunlu askerlik yapan Ağrılı Mert Koçyiğit'in, HDP'ye küfür etmesine karşı çıktığı için askerlerin saldırısına uğradığı ve ardından da bölük komutanı tarafından darbedildiği iddia edildi.

Paylaş

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Tümen Komutanlığı'nda zorunlu askerlik yapan Ağrılı Mert Koçyiğit'in, 8 Haziran günü bölüğünde HDP'ye küfür edilmesine karşı çıktığı için bir grup askerin saldırısına uğradığı, ardından da bölük komutanı tarafından darbedildiği ileri sürüldü.

Olay sonrası GATA'ya kaldırılan kardeşinden haber alamadıklarını belirten Koçyiğit'in ağabeyi Maksur Koçyiğit, "Kardeşim 2 aylık asker. HDP barajı aştığı ve Ağrı'da 4-0 yaptığı için bölükte kardeşimin üst devresi olan biri kardeşime küfür ediyor. Çıkan tartışmadan sonra Bölük Komutanı Hakan Özsoy gelip müdahale edip kardeşimi darbediyor. Olaydan sonra kardeşimi GATA'ya kaldırmışlar" dedi.

Kardeşinin sağlık durumuna dair bilgi alamadıklarını dile getiren Koçyiğit, "Olay olduğu gün komutan bölükte bulunan tüm askerlerin telefonlarını toplatmış. Kimse bize haber vermesin diye. Ama bir asker bu durumu kabul etmeyerek bir şekilde bize ulaştı ve durumu bize aktardı. Nereye başvurduysak bize kimse yardımcı olmadı. Kardeşimle bir haftadır görüşemiyoruz" diye konuştu.

Koçyiğit, Ankara'da yaşayan akrabalarının durumu öğrenmek için GATA'ya gittiğini ancak içeri alınmadığını söyledi.

Durumu sormak için askeri birliği arayan DİHA muhabirinin telefonlarına da yanıt verilmedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD militanları Til Ebyad'lıları zorla kente döndürdü

SONRAKİ HABER

Sümer Tilmaç'ın cenaze töreni yarın yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...